Már más szemmel látja a világot

Már más szemmel látja a világot
2015. December 31.
Mindkét szemére lát és ma már szemüveget is visel az érmihályfalvi Tolvaj Margit, akinek operációira gyűjtést tartottak korábban.
/vlm/Image/Show/84/
Tolvaj Margit ma már szemüveget visel

Tavaly júniusban hirdettek jótékonysági gyűjtést Érmihályfalván Tolvaj Margit javára, aki egy igen szerény körülmények között élő család gondviselője és elvesztette látását. Az idős nő támogatására sokan megmozdultak, így augusztus végén már arról számolhattunk be, hogy túl volt a vizsgálatokon, sőt, egy operáción is, aminek köszönhetően bal szemével már akkor látott. Felvinczi Erzsébet tanítónőtől, a beteg önkéntes gyámolítójától megtudtuk, azóta megtörtént a jobb szem operációja is, sikerrel és november végén pedig a felülvizsgálatok is lezajlottak.

A vizsgálat kimutatta: Tolvaj Margit szemüveg nélkül 60%-ban, szemüveggel 80%-ban nyerte vissza látását. Egy dolog maradt tehát hátra: szemüveget kellett csináltatni. Erre is sor került december második felében, ami azt jelenti, hogy karácsonykor már mindkét szemével újra látva, szemüveget viselve ünnepelhetett Tolvaj Margit. Ezúton is köszönet mindenkinek, aki segített a cél elérésében.

(erdon.ro)

Keresés