Marad a pályán “kiharcolt” eredmény…

Marad a pályán “kiharcolt” eredmény…
2013. August 5.
Minden erőfeszítés hiába való volt: az Unirea marad a pályán "kiharcolt" V.-Ligában, annak is az északi csoportjában.
/vlm/Image/Show/84/

Ahogyan beszámoltunk róla, a helyi sport- és városvezetők több módon is próbálták kiköszörülni a csorbát, amit az Unirea 2012/2013-as labdarúgó szezonban elért “eredménye” okozott: a csapat kiesett a IV.-Ligából.
Bár két “menekülési útvonal” is körvonalazódott, az illetékesekkel pedig szóbeli megállapodások is voltak, az utolsó pillanatokban azok visszaléptek. (Információnk szerint van, ahol 10 nappal a bajnokság kezdete előtt még nincs csapat, de a beiratkozás feltételeinek eleget tettek…)
Száz szónak is egy a vége: a pályán kellett volna jobb eredményt elérni, és most nem lett volna ez a huzavona, aminek csak az lett a vége, hogy a csapat az V.-Ligában kezdi meg a harcot. A célkitűzés egyértelmű: visszakerülni a IV.-Ligába.
A Bihar megyei Labdarúgó Egyesület elmúlt hét végén tartott ülésén úgy határozott, hogy az eddigi 3 helyett 2 csoport lesz az V.-Ligában, földrajzi szempont szerint “vágva” ketté a megyét. Az Unirea az északi csoportban szerepel, ellenfelei: Alsóslugasi Sporting, Vársonkolyos, Esküllő, Tataros, Alsólugasi Bihorul, Rév, Papfalva, Berettyószéplak, Hegyközszentimre, Mezőtelegd, Margitta, Cécke, Fugyi II., Diószeg, Bihar, Nagyváradi Frontiera, Nagyváradi Egyetem FC. A bajnokság végén a két csoportgyőztes jut a felsőbb osztályba, a két második pedig selejtezőn dönt a harmadik feljutó kilétéről.
Az augusztus 17.-18-án kezdődő bajnokság párosításának sorsolását augusztus 5-én, hétfőn tartják.
Augusztus 6-án, kedden délután 18 órától felkészülési találkozón az Unirea a Szatmár megyei Csomaköz csapatát fogadja a Praszler stadionban.

Keresés