Maradnak az osztályok a Bernáth József épületben

Maradnak az osztályok a Bernáth József épületben
2013. August 29.
A Zelk Zoltán Gimnázium step by step osztályai továbbra is a Bernáth Józsefről elnevezett iskolaépületben lesznek, de a Városháza nem fizet bérleti díjat. Egyebek mellett ez áll a tanácsülésen elfogadott szerződés tervezetében.
/vlm/Image/Show/84/
Iskolaügyben egyetértettek a tanácsosok

A szerdán délután tartott tanácsülés egyik napirendi pontjaként megvitatták azt a szerződés-tervezetet, melyet a Polgármesteri Hivatal juttat el aláírásra a református egyházközséghez. Mint arról beszámoltunk, szóba került a református egyházközség birtokában lévő, Bernáth Józsefről elnevezett épületbe járó osztályok elköltöztetésének ötlete, arra hivatkozva, hogy azért a város jelentős bérleti díjat fizet. Időközben a tanácsosok és az egyházközség presbitériuma megbeszélést tartott, az ott elhangzottak fényében született meg a szerződés javaslata. Ezt Nyakó József polgármester olvasta fel, és belőle kiderült: a város (az iskola közvetítésével) a “rezsit” fizeti a továbbiakban, az épület és az udvar használatáért nem fizetnek. Az osztályokat nem választják szét, vagyis minden szóban forgó osztály továbbra is a Bernáth József épületben marad, a tervezet szerint 2014. június 30-ig. A szerződés tartalmazza, hogy az a város részéről egyoldalúan is felbontható, 15 napos felmondási idővel. Kiss Imre tanár (RMDSZ) mint korábbi iskolaigazgató mondta el véleményét (nem módosító javaslatként), miszerint tanév közben semmilyen körülmények között nem szerencsés az osztályok költöztetése. Dr.Szilágyi Ferenc (EMNP) módosító javaslatának helyt adtak, ez arról szólt, hogy a szerződésbontási szándék esetén előzőleg konzultáljanak a szülői közösséggel.
Az aláírásra szánt szerződés-tervezetet a tanácsosok egyhangúan elfogadták.
Nyakó József polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: a Polgármesteri Hivatal szempontjából mindenképpen nyereségnek tekinti a megállapodást, hiszen a város kiadást takarít meg. Ugyanakkor hozzátette, hogy amennyiben a korábbiakhoz hasonló úgynevezett “kihágások” lesznek (pénzgyűjtések, a gyerekek túlzott igénybevétele nem oktatási céllal, illetve továbbra se legyen feltétel a gyerekek felekezeti hovatartozása), akkor a döntésüket átértékelik.

Keresés