Március 1-től kérhető a területalapú támogatás

Március 1-től kérhető a területalapú támogatás
2013. February 25.
A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) megyei központja értesít: 2013. március 1-jétől kérelmezhetik az egységes területalapú támogatásokat. (BN)
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Március 1. és május 15. között késedelmi kamatok nélkül, május 16. és június 10. között a munkanapok szerinti késések miatt naponta egy százalékos büntetőkamat megfizetésével kérelmezhetnek a Bihar megyei gazdálkodók egységes területalapú támogatást.

Az alábbi négy esetben lehet eszközölni a finanszírozást: egységes területalapra, kiegészítő kifizetéseket (szántóterületekre, szálas termékekre, kenderféleségekre, dohányra, komlóra, cukorrépára), cukorra, hátrányos helyzetű területeken rizstermesztésre. A közvetlen kifizetések haszonélvezői lehetnek fizikai vagy jogi személyek, akik folyamatos termelésre használják a támogatásra szánt területeket. A potenciális haszonélvezők évente kell kérelmezzék az egységes területalapú támogatásokat.

Az 50 hektár alatti területekre kérelmet benyújtók az APIA helyi központjaihoz fordulhatnak, míg az 50 hektárnál nagyobb területet hasznosítók az APIA Bihar megyei Központjában kérelmezhetnek személyi igazolvány vagy érvényes útlevél (külföldiek esetében) eredeti és másolata bemutatása mellett.

Esetenként a következő iratokra is szükség lehet: igazoló iratok a társasági szerződésről, eredeti és másolat; aktív bankfióki igazolás; azon Polgármesteri Hivatal által kibocsátott igazolás, amelynek területén van a hasznosítandó földterület, és azt bejelentették az Országos Mezőgazdasági Iktatóhoz; ha az előző esztendőhöz képest kisebb vagy nagyobb területet művel, úgy be kell mutatni a változásról szóló igazoló különböző dokumentumokat.

A támogatási-finanszirozási kérvények fogadására vonatkozó információkat az érintettek a helyi Polgármesteri Hivatalokban vagy az APIA megyei Központban és a 0259–415–451 telefonszámon kaphatnak.

(BN)

Keresés