Március 9-én kezdődik a XV.Somogyi Zsolt kispályás focibajnokság

Március 9-én kezdődik a XV.Somogyi Zsolt kispályás focibajnokság
2013. February 28.
Tizenkilenc csapat részvételével március 9-én kezdődik meg a XV. Somogyi Zsolt Emlékkupáért kiírt kispályás labdarúgó bajnokság tavaszi szezonja. Íme az első forduló párosítása, és az alapszabályzat, illetve a nevezési lapot is le lehet tölteni.
/vlm/Image/Show/84/

Tizenkilenc csapat részvételével március 9-én kezdődik meg a XV. Somogyi Zsolt Emlékkupáért kiírt kispályás labdarúgó bajnokság tavaszi szezonja.

A benevezett csapatok képviselői szerdán délután találkoztak a sportteremben, ahol megbeszélték a lebonyloítás tudnivalóit, illetve megejtették a sorsolást is.

Az alapszabályzatban annyi változás van az előző évekhez képest, hogy minden csapat köteles egységes szerelésben pályára lépni.

Íme az első forduló párosítása, alatta pedig az alapszabályzat teljes egészében, illetve a nevezési lapot is le lehet tölteni:

2013. március 9

Időpont

Csapat

Csapat

Eredmény

16:00

F.C. ROYAL

LÚZER F.C.

17:00

MARGITA

NACIONAL

18:00

F.C. PLUS

A.C. BÁR

19:00

ÉRADONY

STEAUA

20:00

ÉRSEMJÉN

ENERGIE

2013. március 10

09:00

UNIREA OLD BOYS

F.C. LIMA OLD BOYS

10:00

DIHENES

F.C. FITNESS

11:00

KINDER

SEMJÉNI OLD BOYS

12:00

ARA SHOES

TARCSA

KÖRTVÉLYES áll

ALAPSZABÁLYZAT

A XV. Somogyi Zsolt Emlékkupáért kiírt kispályás teremlabdarugó bajnokság résztvevői számára

ÉRMIHÁLYFALVA 2013


1. A csapat 15 játékosból állhat. A nevezési lapot le kell adni az első mérkőzés előtt, azt módosítani utólag nem lehet. Az alapszabályzatot a csapatkapitány kötelessége ismertetni minden játékosával, és szintén ő felel a játékosaiért, úgy a pályán, mint azon kívül is, a játék ideje alatt.

2. A pályán 5+1 játékos játszik, korlátlan számú cserelehetőséggel.

3. A játékosok kötelező módon egyforma színű mezben léphetnek pályára. A kapusmez eltérő színű kell legyen a játékosok mezétől.

4. A játékidő 2 x 25 perc, 3 perc szünettel, a csapatokra várakozási idő nincs! Ha jelen van 4 játékos – a kezdéshez alkalmas felszerelésben – el lehet kezdeni a mérkőzést.

5. A pályán történő szabálytalanságokat piros, illetve sárga lappal büntetik.

6. A sárga lapért 3 lej, a piros lapért 5 lej pénzbírság jár. Két sárga lap után piros lap jár, ami egy forduló eltiltással büntetendő.

7. Ha valamelyik csapat hibájából a mérkőzés elmarad, vagy a csapat nem tud kiállni, akkor az első alkalommal a mérkőzés 3 pontját 3-0-ás gólkülönbséggel a vétlen csapat kapja meg. A második ki nem állás esetén a csapatot töröljük a bajnokságból, eredményeivel együtt. A törölt vagy visszalépett csapat nem tarthat igényt a nevezési díj részarányos visszafizetésére.

8. Ha egy csapat játék közben levonul a pályáról, az a mérkőzés elvesztését eredményezi 3-0 arányban.

9. A kapus csak fejjel, illetve oldalsó berúgásból történő hazaadást foghat meg kézzel. Kapuskidobásból nem lehet gólt elérni.

10. Pontegyenlőség esetén a következő sorrend dönt: az egymás ellen játszott mérkőzés eredménye, az elért több győzelem, a gólkülönbség, a több rúgott több gól.

11. A terembajnokság a futsal szabályokat veszi alapul:

a) becsúszó szerelés nincs;

b) a kapus mindig kézzel hozza játékba a labdát;

c) a “bedobás” lábbal végezhető el;

d) szabadrúgások, szögletrúgások, oldalberúgások helyétől legalább 4 méter távolságra kell állnia az ellenfélnek;

e) a labda játékba hozatalára 4 másodperc áll rendelkezésre;

f) mennyezetet érintő labdát oldalberúgással kell játékba hozni;

g) a csere akkor szabályos, ha a becserélt játékos a saját térfele oldalvonalán lép be, miután játékostársa ugyanott hagyta el a játékteret.

12. Az emléktorna szellemében a sportszerűtlenséget elítéljük. A szervezőbizottság kirívó esetben utólag is büntetheti a sportszerűtlen játékost, vagy csapatot.

13. A bajnoksággal összefüggő károkért és balesetekért a verseny szervezőbizottsága semmilyen felelősséget nem vállal. A bajnokságban előforduló károkozást az elkövető csapat köteles megtéríteni. Ennek elmaradása esetén a csapatot minden további mérkőzésből kizárja.

· A mérkőzések helyszínén minden csapat köteles a létesítmény házirendjét betartani.

· Dohányozni tilos. A sportterem területén alkoholos italok fogyasztása tilos.

· Labdás bemelegítés a folyosókon illetve az épület más helyiségében tilos.

. Minden játékos saját felelősségére vesz részt a bajnokságban.

Sok sikert mindenkinek !


A nevezési lapot itt lehet letölteni.