Márciusi Ifjak Díj – 2015: Kovács Csenge Nárcisz

Márciusi Ifjak Díj – 2015: Kovács Csenge Nárcisz
2015. March 16.
A helyi RMDSZ-szervezet alapította Márciusi Ifjak Díj átadására is sor került vasárnap este. Idén Kovács Csenge Nárcisz, a Zelk Zoltán Általános Iskola diákja a kitüntetett, alább olvasható laudációja.
/vlm/Image/Show/84/
Kovács Csenge a GGG Irodalmi Stúdió tagjaként, majd a dijátadás után (fotók: Kertész Zoltán, Tőtős Norbert)

A Márciusi Ifjak Díjat évente egy olyan ifjú kapja, aki másoknál kiemelkedőbben teljesít a közösségi életben, a magyarság megélésében. Idén Kovács Csenge Nárcisz, a Zelk Zoltán Általános Iskola diákja vehette át a díjat Nyakó József RMDSZ-elnöktől a vasárnap esti ünnepségen, miután Boros Emőke tanárnő felolvasta az alábbi méltatást. A kitüntetett látható meghatódottsággal vette át az elismerést, köszönetet mondva érte a díjazónak, továbbá szüleinek és Boros Emőke osztályfőnökének a szeretetükért, támogatásukért.
A Márciusi Ifjak Díj idei tulajdonosa egy olyan fiatal, aki már egész kiskora óta részt vesz a különböző iskolai és városi rendezvényeken.
A zelk Zoltán Gimnázium méltán büszke rá, hiszen azon kívül, hogy évek óta jeles tanulója az iskolának, kitűnő jegyekkel, kitűnő teljesítménnyel, lankadatlan szorgalommal és kitartással már nagyon sok versenyen is öregbítette iskolája és városa hírnevét, úgy Nagyváradon, Szatmáron, mint legutóbb Szegeden, egy anyanyelvi verseny nemzetközi szakaszán.
A magyar nyelv és irodalom mindig is közel állt hozzá, és ezt nem csak számos anyanyelvi versenyen való részvétele tanúsítja, hanem az is, hogy immár negyedik éve oszlopos tagja a GGG Irodalmi Stúdiónak. Szavalataival nagyon sokszor elkápráztatott már bennünket, de csengő hangjára, tiszta kiejtésére, értő és érző versmondására már máshol is felfigyeltek. Több szavalóversenyről is elhozta az első díjat, 3 évvel ezelőtt megnyerte a megyei Ki mit tud?-vetélkedőt, eljutott a Vidám Versek Versmondó Versenyének országos szakaszába, tavaly októberben pedig Brassóban képviselte városunkat, a Barcasági Vers- és Énekmondó Verseny országos szakaszán, ahonnan első díjjal tért haza, maga mögé utasítva az ország többi megyéjének diákjait.
Ezen kívül bármilyen városi rendezvényen lelkesen vesz részt, ott van minden ünnepen, összejövetelen, mindenhez hozzátesz, amihez csak tud.
Szülei, iskolája és városa méltán büszke erre a törékeny, de csupaszív leányzóra, aki eddigi élete során már sokat tett a magyarságáért, nemzetéért – reméljük, nem lesz ez másként a jövőben sem.

Keresés