Még idén nyitna a Penny Market

Még idén nyitna a Penny Market
2016. July 14.
A híresztelésekkel ellentétben senki nem akadályozza a bevásárlóközpont megépítését.
/vlm/Image/Show/84/
Balra a már csak fotókon látható épületek, illetve a még beépítetlen terület napjainkban

Február közepén számoltunk be arról, hogy a körforgalomnál megkezdődött azoknak az épületeknek a bontása, melyek helyén egy Penny Market bevásárlóközpont fog épülni.

A bontás napok alatt befejeződött, ám azóta sem történt szemmel látható változás, a területet benőtte a gaz – talán ez adott alapot azokra a mendemondákra, hogy nem is lesz ebből semmi, illetve, hogy esetleg az önkormányzat akadályozza a további lépéseket.

Utóbbiról szó sincs, mondta kérdésünkre Nyakó József. A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat vállalkozásbarát politikát folytat, nem csak hogy örül a befektetőnek, de másokat is szívesen látna. A maga részéről a helyhatóság minden segítséget megadott a szóban forgó beruházáshoz.

A polgármester tudomás szerint a beruházó egy olyan területet is megvett (melyen egy magánház állt), mely korábban nem volt kereskedelmi tevékenységre használhatónak nyilvánítva. A késedelmet az okozza, hogy ezt a területet mintegy át kell minősíteni, ehhez a tulajdonos (a beruházó) egy úgynevezett övezeti tervet (PUZ – Plan Urbanistic Zonal) kell készíttessen.

Nyakó József úgy tudja, nem csak felépül még idén a bevásárlóközpont, de azt meg is akarják még nyitni ebben az esztendőben.

Keresés