Még lehet gázolajat kérvényezni

Még lehet gázolajat kérvényezni
2014. May 8.
A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) értesíti a mezőgazdasági termelőket, hogy 2014. június 10-ig még kérvényezhetnek gázolaj vásárlásra állami támogatást.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Az állami támogatást azon mezőgazdasági termelők részére biztosítják, akik megfelelnek az alábbi növénytermesztési vagy állattenyésztési, illetve talajjavítási feltételeknek:

– szerepeljenek az APIA egyedi nyilvántartásában;

– védett területeik legyenek nyilvántartva (üveg- és melegházak);

– szerepeljenek az Országos Állategészségügyi- és az Élelmiszer Biztonsági Hatóság nyilvántartásában vagy rendelkezzenek iktatási dokumentumokkal;

– a megművelt területek nagysága legkevesebb egy hektár legyen (kivételt képeznek az üvegházi zöldségtermesztés céljából fenntartott területek);

– tartja és neveli az állami támogatásban részesülő állatokat, méh- és selyemhernyó családokat;

– öntözéskor robbanómotoros vízszivattyúkat alkalmaz.

A haszonélvezők a területalapú, de más támogatások esetében is az APIA-központokban nyújthatják be kérvényeiket. A gazdálkodók előzetes megegyezés jóváhagyására vonatkozó támogatást az APIA Bihar megyei Központjában (Nagyvárad, Matei Corvin utca 1. szám) kérvényezhetnek a következő dokumentumok kíséretében: a személyi igazolvány másolata; a Kereskedelmi Nyilvántartó pénzügyi igazolásának másolata; a Mezőgazdasági Nyilvántartó igazolása az üvegházi területek nagyságáról; az állategészségügyi engedélyek másolata; a termőfelület és a növényi kultúrák területe, állatok száma és az évi termés mennyisége, valamint a 2013–2014-es mezőgazdasági évben öntözésre elhasznált felbecsült vízmennyiség; igazolás, hogy nincs lenmaradva a talajjavítási munkálatokkal, a víz- és áramfogyasztás kifizetésével; az öntözési szerződés másolata. Az állami támogatás a csökkentett és állandó illeték közötti különbség (21 euró 1000 liter gázolajra), ám abban nem részesülhetnek likvidítási gondban, csődeljárásban vagy felszámolásban-újraindításban levő vállalkozások.

(BN)

Keresés