Megbecsülni az élettapasztalatot

Megbecsülni az élettapasztalatot
2012. November 15.
Az Őszi Kulturális Fesztivál keretében tartottak találkozót csütörtök délután a Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjai a kultúrház kistermében.
/vlm/Image/Show/84/
Köszöntötték az Erzsébeteket és a Katalinokat

Az egyesületi belépési nyilatkozat aláírása adta a meghívó szerint az apropóját a Szépkor Nyugdíjas Egyesület csütörtök délután tartott összejövetelének. A meghirdetett időpontban már gazdagon megterített asztalok mellett sorakoztak a vendégekre váró székek, és a kivetítő és “élesítve” volt, hiszen a szórakozás mellett előadásra is sor került.
Előbb azonban Bobes Erzsébet, az egyesület elnöke köszöntötte a mintegy 50 megjelentet, a vendégek sorában pedig Cseke Attila szenátort, Nyakó József polgármestert és Karsai Attila alpolgármestert.
Elsőként a polgármester gratulált a szervezőknek “a jókedvű rendezvényhez”, mely lehetőséget ad az RMDSZ társszervezetéhez tartozóknak a kikapcsolódásra, a feltöltődésre. Újfent ígéretet tett arra – akárcsak egy legutóbbi rendezvényükön -, hogy a városvezetés lehetőségeihez mérten mindenben támogatja a nyugdíjasokat, illetve általában is becsülettel végzi a helyhatósági választáson ráruházott munkát, mert “a bizalom nem apadhat”.
Ezek után ajánlotta a hallgatóság figyelmébe Cseke Attila szenátort, mint egy olyan politikust, akinek nyugodtan elmondhatják gondolataikat.
Cseke Attila azt a tételt idézte államalapító királyunk intelmeiből, melyben Szent István király arra figyelmezteti Szent Imre herceget, hogy becsülje meg, tisztelje az időseket. Mindez már ezer éve minden generációra érvényes intelem, hiszen az idősek olyan értékkel bírnak – az élettapasztalattal – amivel mindig hasznára lehetnek a fiatalabbaknak. A politikus hozzátette: bár a Szépkor név nyugdíjasok egyesületét jelenti, minden kor lehet “szépkor”, minden életkornak meglehet a maga szépsége, a vezető tisztséget betöltőknek pedig az a feladatuk, hogy minél jobb körülményeket biztosítsanak minden generációnak a saját kora adta lehetőségek kihasználására. Mindehhez pedig az kell, hogy az érdekeiket védők erős képviselettel rendelkezzenek – zárta beszédét a politikus.
A polgármester és a szenátor ezek után egy-egy virágcsokrot adott át Bobes Erzsébet elnöknek és Magda Erzsébet alelnöknek, ezáltal jelképesen köszöntve közelgő névnapjuk alkalmából minden Erzsébetet és Katalint is.
Az összejövetel a továbbiakban Szuhányi Katalin ny.tanárnő vetített képes, zenés előadásával folytatódott, mellyel a 130 éve született Kodály Zoltánra emlékezett, a Psalmus Hungaricus és a Háry János részleteinek meghallgatásával.