Megbeszélték terveiket a cserkészvezetők

Megbeszélték terveiket a cserkészvezetők
2019. January 8.
Az ottományi Komáromi kúriában beszélték meg, milyen programjaik lesznek 2019-ben.
/vlm/Image/Show/84/

A Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) vezetősége és csapatainak parancsnokai idén is az év elején, január 4-én, megtartották éves küldöttgyűlésüket, ahol kielemezték az elmúlt év rendezvényeit és összeállították a 2019-es év eseménynaptárját, illetve cselekvési tervét. A tanácskozásnak az ottományi Komáromi kúria konferenciaterme adott otthont, ott gyűltek össze a cserkészvezetők, köztük az érmihályfalvi 14. Kölcsey Ferenc cserkészcsapat képviseletében Gliga Judit.

A megbeszélésen Borsi Imre Lóránt, a BICSISZ elnöke tekintett vissza az elmúlt év történéseire, megköszönte a cserkészcsapatok vezetőinek munkáját, akik önkéntesként vállalják a szervezeten belüli feladatok ellátását, mindenekelőtt azt a felelősségteljes nevelői munkát, amit több vidéki településen felvállalnak a jövő generáció szolgálatában. Házigazdaként Horváth Béla szövetségi alelnök köszöntötte a megjelent cserkészeket.

Döntés született arról, hogy ebben az évben is folytatják a nagy sikerű téli sítáborokat, melyeket több szakaszban, a lehetőségek szerint, januárban és februárban fogják megtartani Vértopon. További programok: március 15-i ünnepség Nagyváradon, augusztus második felében a nagy nyári tábor, októberben a megyei cserkésztalálkozó Szentjobbon.

Jövőre a bihari cserkészszövetség megalakulásának 10. évfordulóját fogja ünnepelni, erre külön fognak készülni.

A szalacsi Szegedi Dávid személyében megyei ügyvezető elnököt neveztek ki.