Megbontotta a szél a lelátó tetőzetét

Megbontotta a szél a lelátó tetőzetét
2020. February 7.
A szerdai viharos szél nem okozott számottevő károkat Érmihályfalván, ugyanakkor megbontotta a labdarúgó pálya lelátójának tetejét.
/vlm/Image/Show/84/
Ahogy vannak épületek, melyek hozzátartoznak Érmihályfalva arculatához, úgy egy jellegzetes építménye a Praszler Gyula stadion lelátója is, fából készült sajátos szerkezetével. Szabó Zoltán tornatanár-labdarúgó edző osztotta meg velünk tapasztalatát, miszerint Szamosújváron (Gherla) és Aranyosgyéresen (Câmpia Turzii, mindkettő Kolozs megye) látott még hasonlóakat.
A tribünről több mint fél évszázad alatt sok emlékezetes meccset szurkoltak végig a drukkerek, kisebb-nagyobb javításokat végeztek is rajta egyszer-máskor, de a teljes renoválásra igen megérett. A szerdai viharos szél is megtette a hatását: a délutáni órákban a nyeregtető-típusú födém hátsó, a Zelk Zoltán Általános Iskola felé lejtő részén megbontotta a bádogot, a tanintézmény udvarára dobva azt. Az udvarrészt azonnal lezárták, a balesetek elkerüléséért pedig nekiláttak a bontásnak, amit csütörtök délelőtt fejeztek be teljesen.
Kérdésünkre Nyakó József polgármester elmondta: a lelátó egésze “elöregedett”, már tavaly végeztek egy felmérést a teljes felújításra. Jelenleg a tervezési szakaszban tart a projekt, ami nem csak a tetőre, a lelátóra, de az utóbbi alatti épületre is vonatkozik öltözőkkel, bírói öltözővel, mosdókkal (jelenleg a szomszédos sortcsarnok helyiségeit használják). A modernizáláskor meg fogják őrizni a lelátó jellegzetes stílusát.

Keresés