Megdolgoztak a három pontért…

Megdolgoztak a három pontért…
2015. April 18.
Megküzdött az Unirea az első osztályú megyei labdarúgó bajnokság 22. fordulójában a három pontért szombaton délután, amikor a Borsi Viitorult 1-0-ás félidő után 3-0-ra legyőzte.
/vlm/Image/Show/84/
Nem volt egy könnyű pontszerzés a piros mezesek számára...

Csontig ható hűvös szél fogadta a meccsre kilátogatókat a Praszler stadionban, ahol a csapatokat – egy hónappal korábbi “találkozásunk” után – újra Iscu Mara vezette a gyepre. A szőke játékvezető hölgy március 21-én a Keményfok elleni hazai, 4-1-re nyert meccsünket vezette, tehát akkor jó “kabalának” bizonyult. Úgy nézett ki már a találkozó elején, hogy most sem lesz másként, hiszen már a 6. percben ordító helyzetbe kerültünk: Fele kiugratása után Dumiter a kifutó kapus felett emelt az üres kapura, ám a labda mellé ment. Pedig nagy szükségünk lett volna a megnyugtató előnyre, ami ekkor, vagy például Crişan C. 14. percbeli fejesénél is megszülethetett volna, ám egyre idegesebben, ezzel együtt pontatlanabbul játszottunk, ami oda vezetett, hogy a borsiak vérszemet kaptak, sőt, bár a 22. percig alig jutottak el a tizenhatosunkig, akkor egy jogosnak tűnt tizenegyest kaptak! Perényit azonban ezen a napon nem lehetett legyőzni, a bal alsó sarokra tartó lövést kiütötte, amit a védők aztán a mezőnybe bikáztak… Kapusunk a 36. percben újra ziccert fogott, ezúttal lábbal, miközben a másik oldalon Fele távoli lövése, később Lakatos fejese nem talált utat a hálóba. A vezetést a legjobbkor, a félidő utolsó percében szereztük meg: Crişan R. szögletét Dumiter fejelte a hálóba – 1-0.
A második félidő elején Crişan C. szabadrúgása szállt el a felső léc felett, miközben a meddő erőlködés volt jellemző játékunkra. Csak a fejünket fogtuk, amikor Gábor az ötösön belül nem csak lekezelte a labdát, de kapura is fordult, majd… eltalálta a kapust. Félő volt, hogy a vendégek kiegyenlítenek, ám a 75. percben jött a megnyugtató második gól, amikor Illés beadását Crişan C. úgy lőtte a hálóba, hogy nagyszerűen “belépett” egy védő elé – 2-0. A rendes játékidő utolsó percében Dumiter a tizenhatosról elgurított a kifutó kapus mellett, ám a labdát egy utána eredő védő a gólvonalról küldte szögletre. Mégis sikerült megszerezni a harmadik gólt, a három percnyi hosszabbítás második percében: Dumiter beadását a robogó vonatként érkező Borzási bombázta védhetetlenül a hálóba – 3-0.
Ifj.Fele Sándor edző a következő csapatot szerepeltette: Perényi – Lakatos, Horváth, Péter (46.p. Fórián), Crişan R. Létai, Fele Sz. (83.p. Keresztúri), Illés, Crişan C. (78.p. Vadkerti), Gábor (72.p. Borzási), Dumiter.
A forduló további eredményei és a táblázat valamennyi találkozó befejezése után ide kattintva lesz megtalálható.
Az ifjúsági csapatok találkozóját a vendégek nyerték 1-0-ra, annak ellenére, hogy fiataljainknak nagyságrendekkel több helyzetük volt, ám nem tudták értékesíteni azokat.
A következő fordulóban az Unirea a Nagyváradi Egyetem csapatához látogat.

Keresés