“Megéri befektetni a szeretet-bizniszbe”

“Megéri befektetni a szeretet-bizniszbe”
2016. December 23.
"Szíveket ragyogtató délutánra" várták a vendégeket csütörtök délután az érmihályfalvi kultúrházba, ahol az Iskolaház gyerekei voltak a főszereplők, de nem csak ők kaptak karácsonyi ajándékot.
/vlm/Image/Show/84/
Az Iskolaházba járó gyerekek is színpadra álltak

Hagyománnyá válik, hogy a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó érmihályfalvi Iskolaházba járó gyerekek, illetve az általános iskola osztályaiba járó nehéz sorsú, az osztályfőnökök és maguk a diákok által is megnevezett tanulók megajándékozására műsoros ünnepséget szervez Felvinczi Erzsébet tanítónő és András Ildikó, az Iskolaház nevelője sok-sok önkéntes és adományozó támogatásával. Csütörtök este előbbi köszöntötte a megjelenteket a kultúrházban, felelevenítve, hogy közel tíz éve annak, amikor 3 felnőtt megtudta: a közeli Gálospetriben Böjte Csaba gyerekotthont létesít. Karácsony közeledett, hát ajándékokkal keresték fel az ott istápoltakat, amit újra és újra megismételtek, ami nem csak a megajándékozottaknak, de nekik is nagy örömet okozott.
Aztán Érmihályfalván is lehetőség nyílt a gondoskodásra, s ma ott tartanak, hogy a minapi rendezvény előkészítésében és lebonyolításában 600 gyerek (a diákok), az ő szüleik, nagyszüleik, 40 pedagógus, 20 úgynevezett háttérmunkás, a fellépők vettek részt, vagyis egy évtized után több százszorosára nőtt a jótékony munkát elkezdők száma. Erre utalva jegyezte meg Felvinczi Erzsébet, hogy “megéri befektetni a szeretet-bizniszbe”, hiszen ekkora kamatot semmi más nem hoz, ennek jegyében választották mottóul Böjte Csaba egyik mondatát: “Nem adhatsz lángot a gyertyának úgy, hogy annak fénye a te arcodat is ne ragyogja be!”
A beszéd után az ünnepi műsor következett, melynek során fellépett a Csilinka gyerekkórus és a Furfangos Furulyások csapat Darabont Aliz és Török Erzsébet tanárnők vezetésével, a Fürge Lábak és Apró Lábak néptánccsoportok (oktatójuk Borbély-Simon Andrea), a római katolikus egyházközség zenekara Bara Dávid vezetésével, illetve maguk az Iskolaház gyerekei (16-an) is, akik egy jelenetet adtak elő.
András Ildikó mondott köszönetet azok nevében, akiknek kevésbé lenne szép a karácsonyuk az adakozók nélkül. Az ünneplőket és adományozókat Bogdán István helyi plébános áldotta meg, majd az együtt elmondott ima után következtek a leginkább várt percek: az ajándékok kiosztása. Leginkább névre szóló csomagok találtak gazdára (némelykor a gyereket is “túlnőtt” méretűek), illetve kellemes látvány volt, ahogy a fentebb már leírt módszer szerint egy-egy osztály tagjai saját osztálytársaikat ajándékozták meg. Így jutott a karácsonyi gyertya fényéből mindannyiunk arcára. A szervezők ezúton is köszönik a támogatók, az adományozók hozzájárulását.
(erdon.ro / Rencz Csaba)

Keresés