Megfontolandó a gázfűtést választani

Megfontolandó a gázfűtést választani
2017. December 15.
Hosszú távon érdemes a gázfűtésre alapozni, mondja a "tűzifa-krízist" látva a polgármester.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

A városházán nincs olyan nap, hogy tucatnyian ne érdeklődjenek a város erdejéből kitermelt tűzifa ügyében. Az idei favágási szezon azzal kezdődött, hogy a tavalyról félbemaradt előjegyzési listát folytatták, csak azt követően kezdték meg az idei feliratkozottak kiszolgálását. A titkárságon e sorok születésekor 561 (!) személy szerepelt ezen a listán, az erdészet az első 100 nevet kapta meg “első körben”, akiket telefonon értesítenek, amikor sorra kerülnek. Már ez a száz személy mintegy 400 köbméter igénylést jelent, harmaduknál jár a kiszállítás.

Az erdészet termelési kapacitásának napi ritmusa a jelek szerint nem elégséges, hiszen fa lenne elegendő, ebben a ciklusban 2300 köbméter áll rendelkezésre, állapította meg a témával kapcsolatban Nyakó József polgármester. Szerinte érdemes a földgázzal történő fűtésben gondolkodni, mert aki kiszámolja a költségeket, az láthatja, hogy kevesebbe kerül, nem is beszélve a kényelemről, illetve a környezetszennyezési szempontokról. Utóbbit annál is inkább érdemes figyelembe venni, mert a kazánokban, kályhákban nem csak fát, de minden egyebet (szemetet is) eltüzelnek. Hosszabb távon mindenképpen érdemesebb a gázfűtésben gondolkodni, városunkban szerencsénkre lehetőség is van erre, összegezte véleményét a polgármester.

Ahogyan arról beszámoltunk, a város erdejéből kitermelt (230 lej/köbméter) mellett a fatelepről is lehet tűzifát beszerezni, utóbbi ára tonnánként éppen 120 lejjel több (480 lej/t), mint tavaly ilyenkor (360 lej/t).

Keresés