Meghívottak, vendégek és furcsa figurák a farsangi bálon

Meghívottak, vendégek és furcsa figurák a farsangi bálon
2017. February 21.
A szombat este a Gödör rendezvényházban tartott farsangi bálra még az amerikai elnök is benézett pár percre. A testvérvárosok küldöttségei sem érkeztek üres kézzel, így összesen kilenc jutalmat lehetett kiosztani.
/vlm/Image/Show/84/
A jutalmazott jelmeze(se)k (Fotók: Kertész Zoltán)

Az elmúlt szombaton tartották meg az Érmihályfalváért Egyesület szervezésében a már hagyományosnak mondható farsangi bált a Gödör rendezvényházban. Ezen közel 100-an vettek részt, nagyrészt jelmezben, és a meghívottak, testvérvárosi képviselők is eleget tettek az invitálásnak. A házigazdák köszönthették Biró Rozália és Szabó Ödön RMDSZ-es képviselők mellett Tasó László korábbi nyíradonyi polgármestert, aki jelenleg miniszterelnökségi államtitkár, Kondásné Erdei Máriát, Nyíradony jelenlegi polgármester asszonyát, dr.Juhász Endre hajdúnánási alpolgármestert és Nagyné Juhász Krisztina képviselőtestületi tagot, illetve dr. Veres Margit balmazújvárosi polgármester asszonyt.

A vendégeket Nyakó József polgármester üdvözölte, őt követően Biró Rozália, Tasó László és Szabó Ödön mondott még köszöntő szavakat, valamennyien a mindennapok munkája utáni közös szórakozás, a közösségépítés fontosságát hangsúlyozták. Ahogyan már lenni szokott, a Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjai a saját farsangi báljukra készített produkciót mutatták be, a vendég előadók ezúttal “járókeretes táncot” adtak elő.

A nyitótáncot (már hagyományos stílusban) Biró Rozália képviselő és Tasó László államtitkár lejtette (képünkön), majd mindenféle “furcsa figurák” lepték el a táncteret. Néhány percre mintha az USA elnöke is megjelent volna közöttük, ám azt sajnos nem láttuk, hogy a polgármester találkozott volna Donald Trumppal, valahogy “elkerülték egymást”. Volt azonban cowboy- és cigánypár, ördög, bohóc, stb., továbbá voltak olyanok, akik be is neveztek a jelmezversenyre. Mivel a vendégek egyike sem érkezett üres kézzel, a szervezőkéivel együtt összesen 9 ajándékot, jutalmat lehetett kiosztani, úgy, hogy a megjelentek mindegyike szavazhatott a versenyzőkre. Az eredmény:

– 1. hely – Nyári lányok (Torda Imre és Csilla);

– 2. hely (megosztva) – Robin Hood és Boros-Tyán (Gyenge Attila és Boros Emőke), illetve D’Artagnean és az utcazenész (Kovács Zoltán és Tóth Árpád);

– 3. hely (megosztva) – Mickey és Minnie (Fele Sándor és Timea), illetve Miami helyszínelők (Karsai Attila és Magdolna);

– különdíjakat vehettek át: Robika és párja (Varga Róbert és Tünde), Döglégy Öcsi (ifj.Bánházi Miklós), Jancsi és Juliska (Kovács Attila és Angéla), David Copperfield és asszisztense (Lukács László és Judit).

A vasárnap hajnalig tartott, jó hangulatú mulatságon a zenét a Sanzon együttes szolgáltatta.

(További fotók ide kattintva.)