Meghosszabbítják a szerződést a KEVIÉP-pel

Meghosszabbítják a szerződést a KEVIÉP-pel
2013. May 29.
A KEVIÉP cég folytatni fogja a szennyvíztisztító és három szivattyútelep építését, mivel a Helyi Tanács megszavazta a szerződés hosszabbítását. A késedelmi kamat összegét sikerült közel hatodára lealkudni.
/vlm/Image/Show/84/
Szerda délelőtt tartották a májusi képviselő-testületi ülést

A Helyi Tanács szerdán délelőtt tartott májusi ülésének egyik napirendi pontja volt a KEVIÉP céggel történő szerződés-hosszabbítás a szennyvíztisztító, illetve három átemelő szivattyútelep építésére.
A napirendi pont felvezetésében elhangzott, hogy csak a szerződés hosszabbításáról van szó, ármódosításról nem.

Nyakó József polgármester elmondta, hogy a hosszabbítás elengedhetetlen és egyetlen mód a munka folytatásához, illetve ahhoz, hogy további támogatásokhoz jussanak a kivitelezéshez. A beruházás újrainditása azt jelentette volna, hogy a munkálatok leállnak, és a pályáztatásokat is beleértve újra kellett volna kezdeni az egész folyamatot. Ehhez kapcsolódik, hogy a beruházás a környezetvédelmitől átkerült a fejlesztési tárcához.
Pap Sándor tanácsos megkérdezte, hogyan áll az önkormányzat az említett cég felé meglévő adósságaival.
A polgármester válaszában kifejtette, hogy az elvégzett munka utáni adósság rendezése megtörtént (erről annak idején hírt adtunk), ami még van, az a késedelmi kamat, vagyis a cégnek az a vesztesége, ami szerinte a több éves késedelmes kifizetések miatt érte. Ezt bírósági úton kívánta a KEVIÉP behajtani, és a bíróság 5,4 millió lej értékben jóvá is hagyta a követelést. Ez az összeg egy évnyi költségvetésnek felel meg, így nem kell különösebben részletezni, hogy ez “hazavágta” volna a várost. A cég pozitív hozzáállásaként értékelte a polgármester, hogy a nevezett összeget sikerült lealkudni 1,03 millió lejre, a kifizetés határidejét pedig 2014. június 30.-ban megállapítani.
A szükséges határozat – melyet egyhangúan hoztak meg a tanácsosok – megszületése után kezdődhet meg a munka folytatására vonatkozó ütemterv kidolgozása.

Keresés