Meghosszabbították az egységes adónyilatkozat leadási határidejét

Meghosszabbították az egységes adónyilatkozat leadási határidejét
2019. March 13.
Meghosszabbította a kormány keddi ülésén az egységes adónyilatkozat leadási határidejét március 15-ről július 31-ig. Ugyaneddig a határidőig lehet élni a 2, illetve 3.5 százalékos adófelajánlással.
/vlm/Image/Show/84/

A magánszemélyek jövedelemdójáról és társadalombiztosítási hozzájárulásáról szóló egységes nyilatkozat leadási határidejét azért kellett kitolni, mert idéntől csak online lehet az ívet benyújtani, az elektronikus rendszer viszont többször is felmondta a szolgálatot. Amennyiben július 31-ig sikerül a teljes adóösszeget befizetni az egységes adónyilatkozattal, 5 százalékos kedvezményt ad az adóhatóság.

Az egységes nyilatkozatot azoknak a magánszemélyeknek kell benyújtaniuk, akik egyénileg, vagy társulási formában jövedelmet valósítanak meg a fizetésükön kívül Romániában és/vagy külföldön, és akik nem mentesülnek a jövedelmi adó és társadalombiztosítási járulék befizetése alól. Azoknak is be kell nyújtaniuk a nyilatkozatok, akiknek nincs jövedelmük, de úgy döntöttek, hogy fizetik az egészségbiztosítási járulékot.

(maszol.ro)