Megígérték, megjött

Megígérték, megjött
2017. January 4.
Amit a meteorológusok megígértek, meg is érkezett: szerda délben megyeszerte havazni kezdett. A hét végén akár -20 Celsius fok is lehet.
/vlm/Image/Show/84/
Szerda délben havazás kezdődött

Január első hetére igazi téli időjárást jósoltak a meteorológusok és előrejelzésük be is vált: nem csak a kemény fagy, de a hó is megérkezett.

Szerda délben Nagyváradon és megyeszerte, így Bihar északi részén is erős havazás kezdődött, ami (legalábbis egyelőre) nem okozott fennakadást a közlekedésben.

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság két hétre szóló időjárás-előrejelzése szerint “Erdélyben január 2–5. között fokozatosan csökkenő hőmérséklettel kell számolni, január 6-án és 7-én a napi átlaghőmérséklet nem haladja meg a mínusz 10 Celsius-fokot. Az éjszakai átlaghőmérséklet január 7-én hajnalban mínusz 22 fok körül alakul.

Ezt követően valamelyest enyhül az idő, de így is jóval hidegebb lesz, mint általában az évnek ebben a szakában. A jelzett időszak második hetén nappal mínusz 5 és mínusz 1 Celsius-fok közötti, éjszaka mínusz 14 és mínusz 8 közötti átlaghőmérsékletre kell számítani.”