Megindokolt elutasítások

Megindokolt elutasítások
2014. January 29.
A közlekedésrendészet nem látta indokoltnak a sebességkorlátozást Érmihályfalva egyik utcájában. A kért táblához hasonló egy másik utcában ellenben ott van.
/vlm/Image/Show/84/
Szerda délelőtt tartották a januári képviselő-testületi ülést

A képviselő-testület szerda délelőtt tartott januári ülésén az EMNP-frakció egy három alpontos határozati javaslatát is megvitatták.

A javaslattevők kérték, hogy a Kölcsey Ferenc utcában válasszák el a járdát az úttesttől valamilyen megoldással, mivel keskeny az úttest, és a járművek balesetveszélyt jelentve a járdára is felhajtanak, illetve a Köztársaság utca elején javítsanak az esővíz elvezetésén, mert a felgyülemlő vizet a járművek a járókelőkre, az épületfalakra fröcskölik. A javaslat mellett a kezdeményező frakció négy tagja állt ki, az RMDSZ-frakció 13 tagja elvetette azt, arra hivatkozva, hogy a témákban nem kell képviselő-testületi határozat, azt egyszerűen a városgazdálkodás hatáskörébe kell utalni.
A harmadik javaslat arra vonatkozott, hogy a Wesselényi Miklós utcában vezessenek be 30 km/h sebességhatárt, mivel a megjobbított útesten nagy sebességgel haladó teherautók miatt repedeznek a házfalak. A témában kikért közlekedésrendészeti vélemény elutasító, nem látja indokoltnak az intézkedést, ennek mentén a fentebb már említett szavazási aránnyal voksoltak ismét a tanácsosok. Utóbbi témával kapcsolatban ifj.Szilágyi Ferenc tanácsos megjegyezte: ugyanazt kérik a Wesselényi utcában, amire a Bethlen Gábor utcában van precedens. És valóban, a Bethlen utcában ott a személyautókra 30, a teherautókra 20 km/h-s sebességhatárt kirovó tábla, a helyi rendőrségi székhelytől pár lépésre.

(BN)

Keresés