Megkezdődött a felmérés

Megkezdődött a felmérés
2018. February 1.
A lakosokat öt témában szólítják meg.
/vlm/Image/Show/84/

Január elején adtuk hírül, hogy a Városháza olyan összeírást tervez, melynek során több témában kérdezik meg a lakosokat.

Az akció február 1-én elkezdődött, négytagú csapat indult el a Bethlen Gábor utcában (a további utcák sora alább olvasható). Nyakó József polgármester ez alkalomból újra elmondta: a felmérés célja, hogy aktualizálják az elöljáróság nyilvántartását, hogy ahhoz mérten tudják megtervezni a további tevékenységeiket.

Az utcákat járó csapat négy tagból áll: a könyvelési részleg, a lakossági nyilvántartó, a polgári védelem, illetve a víz- és csatornázási szolgáltató egy-egy alkalmazottjából, akik természetesen igazolják is magukat. A témák, illetve kérdések pedig, amit feltesznek (s melyek nem számítanak titkos, esetleg személyiségi jogot sértő információknak): hány tagból áll a család; van-e járművük (a szekér is ide sorolandó); ha már csatornázott utcáról van szó, akkor csatlakoztak-e már a rendszerhez; mivel fűtenek (gázzal vagy szilárd tüzelővel) ; nem utolsó sorban kézbesítik mindenkinek az adókivetési határozatot, amit helyben ki lehet fizetni.

A témákkal kapcsolatban a polgármester kifejtette: a családösszetételre vonatkozó kérdés nyomán kiderülhet, hányan is vagyunk valójában Émihályfalván, hányan mentek tanulni vagy dolgozni külföldre. Az adat akkor is hasznos lesz, amikor a kommunális szemétgazdálkodást újraszervezik és kivetik annak díját. Ugyancsak jó lesz tudni a lakosság számát, illetve azt, hogy hol mivel fűtenek, amikor a város erdejének kitermelési ütemtervét dolgozzák ki.

Ahol nem találnak senkit otthon, írott üzenetet hagynak, a borítékban az adókivetési határozattal, illetve egy kéréssel, miszerint a család képviselője 5 munkanapon belül legyen szíves a Városházán megjelenni, válaszolni a kérdésekre. Az utcákat járó csapatnak nem feladata a lakossági észrevételek begyűjtése.

A felmérés ebben a hónapban be is fejeződik a tervek szerint.

Keresés