Megkezdődött a főtér aszfaltozása

Megkezdődött a főtér aszfaltozása
2013. May 10.
Megkezdődött pénteken délelőtt a Széchenyi téri úttest aszfaltozása. Ez a munka még a héten véget is ér, és hétfőn a vasútállomásig tartó szakasz kátyúzásával folytatódik.
/vlm/Image/Show/84/
A munka megkezdésekor lezárták a főteret

Megígértük, hogy igyekszünk egy városhoz méltó központot kialakítani, ennek részeként készült el a járda a Városházával szembeni oldalon tavaly ősszel, illetve van folyamatban hasonló munkálat az említett utcaszakasz másik oldalán, és ugyancsak ennek részeként kerül most sor a Széchenyi téri úttest aszfaltozására – mondta Nyakó József polgármester, miközben a kivitelező cég alkalmazottai birtokba vették a “helyszínt”.
A polgármester hozzátette: a főtér közel két évtized után kap teljesen új aszfaltréteget, és a beruházás időpontját motiválta a pár nap múlva kezdődő XXI. Nyíló Akác Napok fesztivál is, hogy a vendégek előtt ne kelljen szégyenkeznünk. Azt is tudni kell, hogy a város költségvetését nem régen sikerült véglegesíteni, abból derült ki, mennyi pénzt lehet erre a munkára fordítani. Apropó költség, az arányok érzékeltetésére a polgármester így fogalmazott: az erre a munkára fordítandó pénzből két évi Nyíló Akác Napokat lehetne megszervezni!
A kivitelezés során új aszfaltburkolat kerül a Széchenyi téri úttestre (ahol kell, ott felmarják a régit, a technológiai előírásoknak megfelelően) – ezzel még a héten végeznek, mivel egy magáncégről van szó, mely a hét végén is dolgozik, ha kell.
A tervek szerint pedig hétfőn már megkezdődik a főtértől a vasútállomásig tartó szakasz javítása, ami kátyúzást jelent.

Keresés