Megkezdődött az útjavítás a Malom utcában

Megkezdődött az útjavítás a Malom utcában
2014. November 18.
Hétfőn reggel megkezdődött a Malom utcában az úttest előkészítése az aszfaltozáshoz. A kivitelező ígérete szerint 3 hét alatt készen lesznek a munkával.
/vlm/Image/Show/84/
Követ terítve az úttestre készülek az aszfaltozásra

Hétfőn reggel csepergett az eső, amikor a kivitelező megkezdte a Malom után az úttest elkőkészitését az aszfaltozásra. Nyakó József polgármester szerint ez nem hogy hátráltatná, de éppen segíti a munkát, mert egyébként locsolni kellett volna a homokos, poros útszakaszt.
Október közepén adtuk hírül, hogy a Malom utcában a csatornázási munkák lezárásaként megtörtént a műszaki átadás, hétfőn pedig, a szükséges engedélyek beszerzése után, elkezdődött az aszfaltozást előkészítő útegyengetés, az alap megerősítése.

Az utca állomás felőli végén az odahordott halmokból erőgép emelte teherautókba a követ, hogy azt földgyalu és úthenger “dolgozza be” az úttestbe.
Nyakó József polgármester elmondta: a beruházás értéke (csak az útjavításé) 530 ezer lej, amihez az Agrotex cég 84 ezerrel járul hozzá. Az összeg nem elegendő a járdák, a kapubejáratok és a vízelvezető árkoknak az úttesthez hasonló, szakszerű modernizálására, de a jövőben ezeket is igyekszenek pótolni.
A kivitelező ígérete szerint 3 hét alatt készen lesznek, az úttestre 2 rétegben kerül aszfalt.

Keresés