Meglettünk villámcsapva

Meglettünk villámcsapva
2017. May 19.
A címet olvasva ne tessenek a helyesírási szótár után kapni, nem tévedés. Hogy miért? Az AC/DC rajongók bizonyára tudják, de azért ők is elolvashatják cikkünket.
/vlm/Image/Show/84/
A rockerek örömére: színpadon az AB/CD

Péntek este három koncert várta a XXV. Nyíló Akác napok közönségét.

A megnyitó színpadi kavalkádja után nem sokkal Mădălina Lefter állt színpadra. Valljuk be őszintén: az X-Faktor romániai versenyének 2013-as döntősre meglehetősen kevesen voltak kíváncsiak, legalábbis a színpad előtti térségben alig páran álldogáltak. A fiatal hölgy jobbára napjaink világslágereit adta elő, és becsületére legyen mondva, bizonyára akkor sem teljesített volna jobban, ha népesebb a rajongótábor.

Már jóval nagyobb publikumot vonzott “a mi együttesünk” a Playtime (Szilágyi Nikolett, Kiss Ákos, Kiss Gergő, Balogh Levente, Czirják Roland), kiknek “természetesen” állandó rajongótáboruk is beszállt a buliba. Koncertjük egy részét a színpad mögött hallgatták a magyarországi AB/CD együttes tagjai – aztán “cseréltek”: a Playtime állt át a közönség oldalára, és az AC/DC nótákat előadó banda húzott fel a színpadra. Jó másfél órás koncertjükön az ausztrálok szinte minden nagy slágere felhangzott, némelykor úgy eltalálták a hangot, ha nem láttuk volna, azt is hihettük volna, az eredetieket halljuk. Aki ott volt, az tudja, miről beszélek, ha azt mondom: adott pillanatban még többet is láttunk, mint akartunk… (És, hogy mire utal a cím? Az AC/DC Thunderstruck című dalának arra a magyarra “szinkronizált” változatára, mely a világhálón kering, s mely inkább a vicc kategóriába tartozik.)

Akinek ezek után maradt energiája, az kimehetett a százholdi focipályára, ahol Kiss Csaba és csapat hajnalig tartó retró bulira várta, a központban éjfélig volt határ szabva a zenének.

(Nagyításért katt a képre.)

Keresés