Megnyerte első edzőmeccsét az Unirea

Megnyerte első edzőmeccsét az Unirea
2013. February 3.
Szombat délben a Partiumi SK-val játszott Szenjobbon az Unirea, és 1-0-ás félidő után 3-1-re nyert.
/vlm/Image/Show/84/
Megkezdte a felkészülést az Unirea

A labdarúgó IV.-Liga tavaszi szezonjára készülő Unirea labdarúgói szombat délben játszották első felkészülési találkozójukat Szentjobbon, ahol a házigazda szerepét a nagyváradi Partiumi SK töltötte be.

A felnőtt csapat kispadján első alkalommal foglalt helyet Szabó Zoltán, aki a következő csapatot szerepeltette: Ármós – Katona, Ruszkai, Solti (73.p. Szabó R.), Horváth, Varadi (60.p. Fele Sz.), Létai (75.p. Fórián), Lakatos, Illés, Pap (70. Kerezsi), Szalai (46.p. Sándor).

A keretbe az ifjúsági csapatból került be a 14 éves Fórián István (mindjárt “gólpasszal” mutatkozott be), illetve Sándor Krisztián (aki névrokona a korábban a csapatban volt hasonló nevű játékosnak, és gól is szerzett), továbbá Margittáról érkezett Varadi, akit kispályás meccsekről már ismerhet a közönség. Ugyancsak Margittáról várható a belső védő vagy csatár poszton is bevethető Lazar érkezése – ő most nem játszott.

A kitartó esőben a pálya talaja elfogadható volt, és a helyzethez képest jók voltak a körülmények, mondta el kérdésünkre Szabó Zoltán. Az edző 2 hetes edzésmunkát követően az első edzőmeccsen arra volt kiváncsi, tanítványai milyen szinten állnak, melyek a hiányosságok, és a pozitívumok. Igyekezett a lehetőségek függvényében sokat cserélni, hogy aki teheti, az ne legyen 90 percet a pályán, ami még megerőltető lehet, ám nem lehetett mindenkit lecserélni az alacsony összlétszám miatt. Még keressük a legjobb összeállítást, tette hozzá Szabó Zoltán.

A gólok története:

0 – 1 – a vezetést a 40. percben Szalai révén szereztük meg tizenegyesből;

1 – 1 – a “hazaiak” a 60. percben egyenlítettek;

1 – 2 – Sándor a 65. percben ismét előnyhöz juttatta az Unireát;

1 – 3 – a 85. percben Fórián kapáslövése a kapusról Illés elé pattant, aki a hálóba gurított.

A csapat a tervek szerint a hét közepén Nyíradonyban lép újra pályára – ha megérkezik az ottaniak kedvező visszajelzése, utána pedig szombaton Margittán folytatódik a felkészülési meccsek sora.

Keresés