Megnyitó: felvonulás, köszöntők, fellépők

Megnyitó: felvonulás, köszöntők, fellépők
2014. May 16.
A hagyományokhoz híven felvonulással, majd színpadi előadásokkal zajlott le a XXII. Nyíló Akác Napok megnyitója, melyen bel- és külföldi vendégek tartottak rövid beszédeket. Két díjat is átadott a polgármester.
/vlm/Image/Show/84/
Színes felvonulással kezdődött a megnyitó

Ahogyan lenni szokott, a régi Polgármesteri Hivatal elől indult a megnyitót indító felvonulás, melynek elején debreceni gólyalábas mutatványosok, utánuk a legkisebbek, az óvodások haladtak. Őket követték a modern- és néptáncosok, a sportolók. Valamennyien a színpadig vonultak, az emelvényre pedig helyi elöljárók és vendégek sorakoztak fel.
Nyakó József polgármester ünnepi beszédében megköszönte a fesztivált segítő támogatásokat, mint fogalmazott, soha ennyi támogatást nem kapott még a rendezvény. Megköszönte a szervezők, a munkatársai munkáját, majd köszöntötte a vendégeket, akik mikrofonhoz is léptek.
Balázs Ferenc, Heves város alpolgármestere felelevenítette, hogy közös testvérvárosunkban, Tornalján találkoztak Érmiháyfalva vezetőivel, amikor felvetődött a szorosabb kapcsolat kialakításának ötlete, amit ő elsősorban a sport, a kultúra és a hagyományőrzés területén lát megvalósíthatónak.
Balajti Lajos, Tornalja városi hivatalvezetője jó palóc tájszólással a két város közös “határon túli” sorsát emelte ki, hangsúlyozva: amióta Érmihályfalvára járnak, mindig otthon érzik magukat.
Cseke Attila képviselő a Nyíló Akác Napokat a jó közösségi rendezvények mintájának nevezte.
Nyíri Béla nyírábrányi polgármester települése üdvözlete mellett ajándékot is átadott Nyakó Józsefnek.
Ménes Andrea vámospércsi polgármester az összefogás és a hagyományőrzés jó példájának nevezte az évenkénti fesztivált.
Szakács László baróti alpolgármester ízes tájszólással adta át “a baróti székelyek üdvözletét”.
Jelen volt még, ám nem kért szót Csík Mihály, Nyírbéltek polgármestere.
A beszédek után következtek az előadások, melyeket kétszer szakítottak meg. Először Nyakó József egyfajta díjat adott át Farkas Gyöngyi mérnöknőnek, azért a tevékenységéért, mellyel hozzájárult ahhoz, hogy Érmihályfalván kialakulhasson egy olyan kulturális közeg és élet, mely évtizedekkel korábban lehetővé tette, hogy mára eljussunk például a XXII.Nyíló Akác Napokig. A díjazott könnyekig meghatódva mondott köszönetet, csupán annyit fűzve hozzá, hogy tette, amit úgy érezte, tennie kell. (Hasonló díjat ezután évente átadnak a tervek szerint.) Később a polgármester a református Musica Sacra kamarakórus megalakulása 10. évfordulója alkalmából gratulált a kórust képviselő Pop György kántornak.
A továbbiakban a Syluette menettánccsoport, a Fürge Lábak néptánccsoport, a Zenebona hangszeres csapat, a szalontai No Limix, illetve a helyi Fitt Miss, Fresh Dance, Silver Wings és Street Dancers moderntánc-csoportok léptek fel.

Keresés