Mégsem figyelünk ellégé egymásra!

Mégsem figyelünk ellégé egymásra!
2020. September 16.
Igyekszünk a tőlünk telhető leghatékonyabb módon kezelni a kialakult helyzetet
/vlm/Image/Show/84/

Szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy településünkön ismét megjelent a koronavírus fertőzés. Az érmihályfalvi Egészségügyi-Szociális Központ (Centrul de Asistenta Medico Sociala Valea lui Mihai) négy dolgozójának tesztje pozitív lett a héten lezajlott, intézményi dolgozók COVID-19 tesztelése során. Tavasz óta rendszeresen vizsgálták az intézmény teljes dolgozói állományát a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház munkatársai, eddig ez az első eset, amikor pozitív teszteredmény született.

Mivel az intézmény szigorú járványügyi szabályokat betartva működik- például tavasz óta látogatási tilalom van, fertőtlenítik az összes bekerülő tárgyat, megfelelő védőfelszerélést biztosítunk a dolgozóknak a munka során, stb- feltételezhető, hogy valamelyik dolgozó a szabadideje során fertőződhetett meg, majd tünetek hiányában, a kötelező teszt során derült ki, hogy fertőzött, így kerülhetett be a vele közvetlenül együtt dolgozók körébe a vírus. A négy fertőzött személy közül jelenleg ketten enyhe tüneteket mutatnak, ketten pedig tünetmentesek. A megfelelő intézkedéseket megtettük: az intézményt fertőtlenítettük, és a protokollnak megfelelően házi elkülönítésbe kerültek a fertőzött személyek. Az intézmény lakói közül egyelőre senki sem mutat koronavírus fertőzés okozta tüneteket, azonban amint lehet, elkezdjük az ő tesztelésüket is.

Igyekszünk a tőlünk telhető leghatékonyabb módon kezelni a kialakult helyzetet, ami szinte elkerülhetetlen volt az elmúlt hónapok eseményeit látva. Bízunk benne, hogy sikerült időben észlelni a problémát, és így napokon belül helyreáll a rend az intézményünkben. A fertőzötteknek mielőbbi gyógyulást kívánunk, a lakosságnak pedig jó egészséget!


Csűri József, intézményvezető

Keresés