Megszépül a házasságkötő terem

Megszépül a házasságkötő terem
2017. January 19.
Az ott tartott ünnepségek hangulatához méltó lesz az érmihályfalvi házasságkötő terem, melyet ezekben a hetekben újítanak fel. A helyiség akár egyéb rendezvények helyszínéül is szolgálhat.
/vlm/Image/Show/84/
Az események hangulatához méltó lesz az új terem

Ezekben a hetekben hagyományosan kevés az esküvő, lakodalom, ezt használja ki az érmihályfalvi önkormányzat, hogy modernizálja a házasságkötő termet. (Decemberben például egy esküvő sem volt, ami azért párját ritkítja.)
A fő utcai helyiség, amelyre az idősebbek még mint egykori cukrászdára emlékezhetnek, idejét múlta állapotban volt, indokolta a munkálatot Nyakó József polgármester, aki szerint a helyi költségvetésből megvalósuló beruházás illeszkedik abba a sorozatba, melynek során épületeket újítanak fel. A házasságkötő teremben nem volt megfelelő a fűtés és hely sem volt elegendő sokszor az ifjú párt elkísérő násznép számára. Előbbit központi fűtéssel oldják meg, utóbbit pedig úgy, hogy összenyitják egy szomszédos helyiséggel és mosdót, illemhelyet is kialakítanak.
Az események hangulatához méltó lesz az új terem, melyet, mivel a zárt helyen a hideg napokon is lehet dolgozni, igyekszenek minél hamarabb, várhatóan tavasz elejére használhatóvá tenni, és a terv szerint a majdani első ottani esküvő a méltó avató is lesz egyben. Az esketéseket addig is a városházán tartják. Nyakó József hozzátette még, hogy a házasságkötő terem a későbbiekben, tekintve hogy házasságkötések hét végén vannak, a többi napokon kisebb találkozók, gyűlések, kulturális események helyszínéül is szolgálhat.
(erdon.ro)

Keresés