Megszépül a város egyik emblematikus épülete

Megszépül a város egyik emblematikus épülete
2021. May 26.
Folytatódik a középületek felújítása
felujitas_wm

Érmihályfalva első pénzintézetének, az 1883-ban alakult „Ér-Mihályfalvi Takarékpénztár Részvénytársaság”-nak adott helyet az az épület, amelyik megújulása a nyílászárók cseréjével kezdődött. A 137 éves épület nyilvánvalóan megérett a felújításra, az évtizedek alatt több rendeltetése is volt, falai közt jelenleg pártok irodái, a Szépkor Nyugdíjas Egyesület, és egyéb más irodák találhatók.

Nyakó József, polgármester elmondta, a nyílászárók cseréje volt a legsürgetőbb elvégzendő munka az épületen, amelyre az anyagiakat egy, a Bihar megyei Hosszú távú Fejlesztési Ügynökség (ADD) által finanszírozott projektből megmaradt pénzből sikerült fedezni. Tehát a felújítás eme része nem terhelte a város költségvetését. A nyílászárók megfelelnek a mai kor igényeinek, ugyanakkor kivitelezésében harmonikusan illeszkedik az épület stílusához.

Az épületben tovább folynak az állagmegőrző és felújítási munkálatok. A közeljövőben kívül is megszépül ez a patinás épület, természetesen megtartva stukkóit, díszítőelemeit, méltó környezetet adván a mellette található Hazaváró édesanya szobrának.

Keresés