Megszületett az első hazai győzelem

Megszületett az első hazai győzelem
2013. April 21.
Célratörő, agresszív játékkal aratott megérdemelt 1-0-ás győzelmet az Unirea a labdarúgó IV.-Liga 19. fordulójában szombat délután a Liberty ellen.
/vlm/Image/Show/84/
A labdacsere sem segített a Libertynek - az Unirea szerezte meg a három pontot
Az egy héttel korábbi döntetlen, majd a kupában, hét közben aratott győzelem után megszületett az Unirea második győzelme a bajnokságban (októberben nyertek Keményfokon), mely első volt hazai pályán.
Szabó Zoltán edző a következő csapatot szerepeltette: Szász – Ruszkai, Trifa, Horváth, Lakatos, Varadi, Illés (74.p. Katona), Sándor Cr. (38.p. Chereji), Szalai (60.p. Létai), Pap (84. Sándor Kr.), Benciu.
Napos, tavaszi időben zajlott a mérkőzés, és a szurkolók “napfényes” kedvéhez hozzájárult, hogy a hazai csapat az első perctől harciasan lépett fel (a vendégek nem különben, de láthatóan kicsit nagy “mellénnyel”), és ezt csak tetézte, hogy a 8. percben máris megszületett a vezetést – és mint később kiderült, a győzelmet jelentő – gól: Varadi mintegy 20 méterről végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, és küldte a labdát védhetetlenül a hosszú felső sarokba – 1-0.
Ezt követően kissé a kapunk elé szorultunk, ám amikor kiszabadultunk, Szalai előtt adódott két lehetőség, a 27. percben Lakatos beadását Benciu fejelte alig mellé. A 35. percben kellett először védeni kapura menő lövést Szásznak, a szabadrúgásból érkezett labdát könnyűszerrel fülelte le. Nagy iram volt a pályán, melyben sok adogatással, az egyéni ütközéseket sem elkerülve tudta tartani a labdát az Unirea. Az első félidő utolsó percében Pap egyéni megoldása után centikkel lőtt a kapu mellé – és ez volt a játékrész utolsó figyelemre méltó eseménye.
A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, nagy irammal, küzdelemmel. Az 5. percben Lakatos előtt adódott helyzet, majd sokáig nem sikerült eltalálni a kaput. A 24. percben újra Varadi távoli lövése okozott izgalmat, egy perc múlva kicsi híján öngólból nőhetett volna előnyünk, a 26. percben Ruszkai fejese ment mellé. Már saját félpályájukon letámadták az unireások az ellenfelet, hiszen mindenki tudta, hogy nem lehet az egy gólos vezetésre alapozni, hiszen a Liberty is nagyon hajtott a 3, de legalább 1 pontra. Gól azonban már nem született több, még a 3 perces hosszabbításban sem, így a minden csapatrészében dicsérhető Unirea megszerezte a bajnokságban második, hazai pályán első győzelmét. A játékosok a lelátó elé sorakozva köszönték meg a szurkolóknak a biztatást, és a kitartó bizalmat.
Az ifjúságiak találkozóját a vendégek nyerték 3-1-re.
Az Unirea a következő – hétközi – fordulóban, szerdán a Céckei Locadin vendége lesz. Mint emlékezetes, a két gárda őszi meccsén az Unirea 4-0-ás vezetés után lett 4-4 az eredmény.

Keresés