“Megtanítjuk a gyerekeket a szeretetre”

“Megtanítjuk a gyerekeket a szeretetre”
2016. March 22.
Jótékonysági bált tartottak szombaton este Értarcsán a gálospetri Szentháromság Kollégium javára - ahol pillanatnyilag 20 érmihályfalvi gyereket nevelnek. Kosza Erzsébet intézményvezető bejelentette: öt évre megkapták a hatóságtól a működési engedélyt.
/vlm/Image/Show/84/
A műsor végén színpadon az otthonban lakó gyerekek és nevelőik

“Nagy öröm, hogy itt lehetünk, hogy ennyien kíváncsiak ránk, szombat estéjüket ránk áldozták és támogatnak bennünket”, köszöntötte a megjelenteket szombat este az értarcsai kultúrház színpadáról Kosza Erzsébet, a községhez tartozó Gálospetriben működő Szentháromság Kollégium vezetője. Az intézmény a Böjte Csaba szerzetes nevével fémjelzett Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó 86 gyerekotthon és gyereknevelő egyike, ennek javára tartottak jótékonysági estet, melynek elején Kosza Erzsébet bemutatta az otthon, bár, mint fogalmazott, a jelenvoltak közül ki nem ismerte őket? Nevezett immár öt éve él a gálospetri otthonban családjával és igencsak át tudja érezni az ott nevelt gyerekek sorsát, hiszen maga is 16 évig élt gyerekotthonban. Ebből fakad életcélja is: megtanítani a nehéz sorsú gyerekeket szeretni, egymást elfogadni. Elsorolta az otthonnak helyet adó Fráter kúria rendbetételének menetét, hozzátéve: bárkit szeretettel várnak oda, aki tanúja akar lenni mindennapjaiknak, annak, hogy a sok támogatást hogyan is használják fel, hogyan nevelkednek a gondjaikra bízott gyerekek és aztán ennek vigyék hírét a világba.
Gyerekek műsora
Az otthon létrejöttének történetét elevenítette fel Bordás Károly, Értarcsa község gálospetri illetőségű polgármestere is. A gyerekek nem tehetnek nehéz, hányatott sorsukról, az önkormányzat pedig minden segítséget megad az otthon további működéséhez, fejtette ki az elöljáró. Ehhez kapcsolódva Kosza Erzsébet örömmel jelentette be: nem kis munka eredményeként öt évre megkapták a hatósági működési engedélyt. Nevezettek mindketten köszönetet mondtak a jótékonysági esemény megszervezéséért a helyi Kurucz Csabának illetve Kóka Gyulának és feleségeiknek. A továbbiakban műsor következett, melyet az otthonban nevelkedő kisebb-nagyobb gyerekek adtak elő. Ebben volt lakodalmas jelenet, több dramatizált mese, nőnapi versösszeállítás, szóló- és közös éneklés. Közben Kosza Erzsébet felolvasta Böjte Csaba húsvétra fogalmazott levelét, melyben a szerzetes az irgalmasság évének alkalmából a jótékonyság fontosságát hangsúlyozza: jót tenni jó, legyünk mindannyian irgalmasak, főként a nélkülözők irányába.
Kicsik, nagyok a színpadon
Apropó jótékonyság, a rendezvényen részt vettek a bejáratnál egy dobozba adhatták le adományaikat, igaz, a megjelentek jórésze egész évben támogatja külön megszólítás nélkül is a gyerekotthont. A műsor után Kosza Erzsébet minden munkatársát színpadra kérte, így nem csak a gyerekek ügyességének, de a felnőttek munkájának is szólt a vastaps. Mindezek után a gyerekek süteményt kínáltak a vendégeknek, közben a jótékonykodókhoz muzsikájukkal csatlakozó KoczImix duó tagjai (Koczkás Zsolt és Vetró Imre) összeszerelték felszerelésüket, hogy kezdődhessen a mulatság, melyben – nevelőjük megfogalmazása szerint – a gyerekek is részt vehettek életkoruknak megfelelő ideig.
(erdon.ro)

Keresés