Megtartották a felnőtt focicsapat szokásos évzáróját

Megtartották a felnőtt focicsapat szokásos évzáróját
2018. December 20.
Az Unirea sikeres őszi szezont tudhat maga mögött, hangzott el.
/vlm/Image/Show/84/

Kedden este tartották meg az Unirea klub felnőtt labdarúgó csapatának szokásos évzáró összejövetelét. A találkozót stílszerűen egy kis focizással kezdték (a sportteremben), majd terített asztal mellett folytatták. Fele Attila klubelnök köszöntötte a megjelenteket, gratulálva a focistáknak és edzőiknek (Muzsnay Zsolt, ifj. Fele Sándor) az őszi szezonban elért 3. helyhez. Reményét fejezte ki, hogy a gárdát sikerül összetartani tavaszra is, egy stabil csapat kialakításával pedig jönni fognak az eredmények, ami a szurkolókat is egyre nagyobb számban “hozza vissza” a pálya köré.

Nyakó József polgármester is gratulált az eredményhez, azt a nyáron eltervezett koncepció eredményének tulajdonítva. Muzsnay Zsolt edző “leigazolását” is hasznosnak vélte, ugyanakkor megköszönte a Helyi Tanácsnak, hogy támogatja a klubot, hiszen – mint fogalmazott – “nekünk zsigereinkben van a foci”, nem azokhoz vagyunk hasonlóak, ahol időnként, mintegy kampány-szerűen fel-felfuttatnak egy gárdát, majd a pénz fogytával megszüntetnek. Az utánpótlás nevelésének fontosságát is hangsúlyozta, illetve, hogy az önkormányzat támogatására továbbra is számíthatnak.

Krizsán Csaba tanácsos, a klub vezetőtanácsának tagja is örömmel könyvelte el, hogy a bal lábbal indított bajnoki szereplés (az első két hazai meccs elvesztése – szerz. megj.) után sikerült a táblázat elején megkapaszkodni. Mint régi álmát említette, hogy a csapat a C-ligában szerepeljen, ám a realitás az, hogy a város önmagában, jelentős szponzorok nélkül ezt nem tudná fenntartani azt az állapotot, ahogyan az korábban már bebizonyosodott. A tanácsos is kiemelt célnak nevezte meg, hogy a szurkolókat a jó eredményekkel vissza kell csábítani a lelátóra.

Több szó nem is hangzott el, következett a közös vacsora.

A felnőtt csapat után pénteken délután az ifjúsági, illetve a három utánpótlás csapat számára tartanak évzáró összejövetelt.

A témához tartozik még, hogy az elmúlt szombaton, a Bihar Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) 2018-as gálaestjén Muzsnay Zsoltot munkásságáért emlékplakettel tüntették ki.

Keresés