Megtörtént az aszfaltozott közutak és kerékpárutak átadása

Megtörtént az aszfaltozott közutak és kerékpárutak átadása
2023. October 30.
aszfalt 1

Péntek délelőtt került hivatalosan átadásra 20 kilométer kerékpárút, és 4,3 kilométer aszfaltozott út amelyel immár 7,7 kilométerre bővült a tömegközlekedést is kiszolgáló aszfaltozott úthálózat, amelyen a két korszerű kisbusz közlekedik majd. 12 megálló lett kialakítva, a buszozni szándékozók részére, felszerelve kamerával, led kijelzővel amely a pontos időt, hőmérsékletet és a menetrendet mutatja. Ezeken az utcákon már előzőleg ki lett építve a szennyvízelvezető csatornarendszer valamint nagyrészben az esővíz elvezetése is egy külön csatornahálózatban.Az átadó ünnepségen először Karsai Attila megbízott polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd rövid beszédében a projekt részleteibe adott betekintést. A projekt célja a szén-dioxid kibocsátás csökkentése, alapul véve Érmihályfalva város Fenntartható Mobilitási Tervét. A pályázat az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjából 2014-2020, a Regionális Operativ Programon keresztül valósult meg. Ez a legnagyobb beruházás Érmihályfalva történelmében amely 30.280.720 lej, az önrész összege pedig 496.340 lejt tesz ki. Az engedélyek beszerzése folyamatban van, remélhetőleg idén már be tud indulni a tömegközlekedés városunkban, zárta beszédét az előljáró.

Nyakó József az érmihályfalvi RMDSZ elnöke folytatta a beszédek sorát, az ő polgármestersége idején, 2016-ban nyílt pályázati lehetőség az utak korszerűsítésére, majd 2017-ben az uniós irányelvek figyelembevételével indultak meg az előkészületek. Végezetül reményét fejezte ki, a megkezdett fejlesztések folytatódnak városunkban, de erre csak az jelent garanciát ha a jövő évi választásokon az RMDSZ-es vezetőinkre szavaznak a választópolgárok, akik támogatásával jöttek létre a helyi beruházások.

Cseke Attila szenátor beszédét azzal kezdte, kellett ez a bátor csapat amely itt Érmihályfalván elindította az infrastruktuális korszerűsítéseket, az új művelődési központ, az uszoda, az út és csatornahálózat, az átadás előtt álló sportcsarnok, vagy a teljesen felújított Zelk Zoltán iskola főépülete, amely egy új szárnyal is bővül. Minden  beruházáshoz, amíg fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter volt, igyekezett hozzájárulni a törvényes kereteken belül. Amire vállalkoztunk betartottuk, és ha újra lehetőséget és bizalmat kapunk szavazóinktól, folytatni fogjuk a fejlesztéseket, mondta  a szenátor.

Szabó Ödön parlamenti képviselő lépett a mikrofonhoz, aki többek között beszédében rámutatott, nem attól város egy település, hogy a nevében ott van hogy város, akkor válik várossá ha az infrastruktúra városi szintre emeli. Érmihályfalva elindult ezen az úton, még Nyakó József polgármestersége idején, Karsai Attila pedig folytatja ezt a munkát. A fejlesztések nem fognak leállni, bízom benne, ez a csapat tovább fog dolgozni a választások után is, mert láthatóan szintet lépett Érmihályfalva, zárta gondolatait a képviselő. Ezután következett a jelenlévők tapsa által kísért szalagátvágás, majd pedig megtekintették belülről a  buszokat is.

Balázs József Attila

Keresés