Megújul a Zelk Zoltán Általános Iskola központi épülete

Megújul a Zelk Zoltán Általános Iskola központi épülete
2022. July 14.
Megújul a Zelk Zoltán Általános Iskola központi épülete

Az Érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola központi épületének rehabilitációja, kihívást jelentett az elmúlt évek folyamán. A Helyi Önkormányzatnak nem volt elegendő anyagi lehetősége egy teljeskörű felújítás elvégzésére. A nyári vakációk alkalmával elvégzett karbantartási munkálatok csupán a lényeges, működéshez kimondottan szükséges beavatkozásokat jelentették.

Az 1962-1964 ben épült iskola, tulajdonképpen, egyszer sem volt teljeskörű rehabilitációs munkálat alatt. A rövid és hosszú távú, városfejlesztési elképzeléseink egyik fontos eleme, az oktatásügyi infrastruktúra modernizálása és szükség esetén új iskola, bölcsőde, napközi építése.

A központi Óvoda és a Dihenes városrészben található iskola épületeink felújítási munkálatait követően, újabb iskola épületünk kerül széleskörű rehabilitációra. Ez nem más mint a Zelk Zoltán Általános Iskola központi épülete, ahol hamarosan elkezdődik a tetőszerkezet teljes cseréje, új fűtésrendszer, elektromos hálózat, ventilációs rendszer, hőszigetelés, tűzvédelmi és megfigyelő rendszer, belsőtér teljes felújítása, napelemes rendszer, nyílászárók cseréje, stb, kerül kivitelezésre.

Mindezeken kívül, egy új tizenkét tantermes épület születik az udvar  észak- nyugati részén, teljes bútorzattal és technikai felszereléssel.

A beruházás összértéke 12 millió lej, mely finanszírozást Európai Uniós alapokból sikerül biztosítani, minimális önrésszel.

Ma került aláírásra a kivitelezési szerződés, mely hivatalosította a munka minél előbbi elkezdését.

A következő napokban, egyeztetve a tanintézmény vezetőségével, megoldásokat keresünk a beruházás ideje alatti tanórák zökkenőmentes megtartása  érdekében.

Karsai Attila – alpolgármester

Keresés