Megyeközi szakaszban az U 10-es focicsapat

Megyeközi szakaszban az U 10-es focicsapat
2018. February 23.
Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola U 10-es korosztályú focicsapata nyerte az országos tehetségkutató bajnokság megyei döntőjét, és képviselheti Bihart a megyeközi szakaszban.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Ezekben a hetekben zajlik a Román Labdarúgó Szövetség (FRF), a Tanügyminisztérium illetve a Tymbark nevű támogató összefogásával az U 8, U 10 és U 12 korosztályoknak szánt tehetségkutató labdarúgó torna. Ennek keretében zajlott le a közelmúltban az U 10-es korosztály számára a megyei szakasz, melyet végeredményben az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola csapata nyert. A siker felé vezető úton először a regionális szakaszt nyerték meg Szabó Zoltán testnevelőtanár-edző tanítványai, január végén Székelyhídon legyőzve a házigazdákat 6-0-ra és Érsemjént 4-1-re. Azt követően az elmúlt pénteken Margittán tartották meg a megyei döntőt, ahol a 6 körzet győztese találkozott.

Az érmihályfalviak csoportjukban Élesdet 6-0-ra, Tenkét 4-2-re múlták felül, a döntőben, a másik csoport győztesével, Margittával találkoztak, ott már szorosabb csatában, de 2-1-re sikerült diadalmaskodjanak. Ez azt jelenti, hogy a megyét képviselhetik a megyeközi szakaszban valamikor márciusban, még el nem döntött helyszínen (vagy Kolozsváron, vagy Nagybányán), további négy megye (Kolozs, Szilágy, Máramaros, Szatmár) ellenében. A csapatot azok az általános iskolás gyerekek alkotják, akik tagjai a helyi Unirea junior E csapatának is, a bajnokságban a második helyet elfoglalva, tudtuk meg Szabó Zoltántól, kinek focistái: Safta Cristian (kapus), Pap Dávid, Bödő Efraim, Martin Kevin, Koczkás Gábor, Ilcaş Sebastian, Nagy Ervin, Chindea Erik.

(Bihari Napló)

Keresés