Méhekről a napköziben

Méhekről a napköziben
2015. April 24.
A méhecskékről meséltek a napközis gyerekeknek a napokban az óvónénik és a gyerekek érdeklődését látva jött az ötlet: talán még érdekesebbé lehetne tenni az előadást, ha azt szakavatott személyek tartanák.
A gyerekek érdeklődve figyelték a méhecskék életét (fotók: Biró Károly)

A felkérésre Biró Károly és Gyula Lehel méhészek reagáltak, akik csütörtökön egy kis kóstolónak szánt mézzel keresték fel az óvodát. Magukkal vittek még egy bemutatókra szánt üvegfalú kaptárt is, valamint néhány gyerekek számára készült speciális védőöltözéket.

A kis lurkók nagy érdeklődéssel fogadták a meglepetést, érdeklődve figyelték az üveg alatt látható méhecskék mindennapi életét és örömmel öltötték magukra a védőmaszkból és ingecskéből álló méhészruhát is.

A csöppségek zsenge korára való tekintettel Gyula Lehel csak közérthető dolgokról és a számukra leglényegesebbnek ítélt tudnivalókról mesélt. Ezek közül a legfontosabbak, hogy a méz nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szorgos kis rovarokat soha nem szabad zavarni, munkájukban gátolni, ugyanis a védekezésül használt szúrás nemcsak fájdalmas, hanem veszélyes is.

Búcsúzóul a gyerekek és az óvónők abban egyeztek meg, hogy alkalomadtán még folytatják a bemutatót. Legközelebb – természetesen a védőruhába beöltözve – megtekinthetik a méheket “munka közben” is.

Keresés