Méhészeti bemutatót tartottak Érmihályfalván

Méhészeti bemutatót tartottak Érmihályfalván
2023. May 3.
mehek borito

A Partiumi Falugazdász Hálózat Kisméhész programjának első Bihar megyei állomásaként méhészeti bemutatót tartott április 26-án, szerdán Érmihályfalván, a Zelk Zoltán általános iskola több osztálya számára Szabó Róbert méhész.

Az érmelléki oktatási intézmény Haider épületénél tartott bemutatóhoz az üvegfalú látványkaptárt Gyula Lehel, érmihályfalvi méhész, az érmelléki méhészegyesület vezetője ajánlotta fel. A bemutatót Nagy László térségi falugazdász szervezte.

A gyermekek a bemutató során megismerhették az alapvető méhészeti eszközöket, felpróbálhatták azokat a védőöltözékeket, amiket a méhészek munka közben viselnek. Megtanulhatták, hogyan viselkedjenek a méhcsaládok, a kaptárok közelében, illetve – méhszúrás esetén – milyen kézmozdulattal távolítsák el gyorsan a fullánkot, mielőtt a méreg a bőr alá jutna. A bemutatóról – a gyermekek legnagyobb örömére – természetesen a mézkóstoló sem maradhatott el.

A Partiumi Falugazdász Hálózat Kisméhész programjának célja a gyermekek – óvodások, elemi osztályos tanulók – méhekkel, méhészettel, méhészeti termékekkel kapcsolatos ismereteinek gyarapítása.

A Partiumi Falugazdász Hálózat tavaly Szatmár megyéből indult, s ott idén már 2500 kisdiákhoz elérő Kisméhész programja a szorgos rovarok szerepére, ezen keresztül a méhek védelmére és megbecsülésére neveli, illetve egészségmegőrző hatásaira mutatva a méz és a méhészeti termékek fogyasztására ösztönzi a szülőket és a gyermekeket.

 Forrás: https://partiumigazda.ro/meheszeti-bemutatot-tartottunk-ermihalyfalvan

Keresés