Mérgező terméket vonnak be

Mérgező terméket vonnak be
2013. May 16.
Mivel összefüggést talált a közegészségügyi hatóság bizonyos halálesetek és az Alcofarm nevű egészségügyi készítmény között, utóbbit kivonják a forgalomból, és a már eladott mennyiséget összegyűjtik.
/vlm/Image/Show/84/
Ez a mérgező termék - kivonják a forgalomból

Összesen 25 olyan halálesetet regisztráltak 2013-ban, melyeket összefüggésbe lehet hozni a vizsgálatok szerint mérgezést okozó Alcofarm nevű termékkel, melyet a naszódi (Beszterce-Naszód megye) Pet&Ady Trading SRL gyárt.
A termék hivatalosan kozmetikai készítmény, mely bőrápolásra használható, a laboratóriumi vizsgálatok azonban 60.000 gr/hl metilalkohol-tartalmat mutattak ki benne, miközben nem is lehetne benne ez a szer.
Gyakorlatilag arról van szó, hogy az elhalálozott személyek a nevezett terméket szeszes italként fogyasztották.
A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság tájékoztatót küldött ezzel kapcsolatban a megye Polgármesteri Hivatalainak (képünkön), melyben tudatja a vizsgálat eredményét, illetve megkérik őket, hogy minden rendelkezésre álló módon informálják a lakosságot: a terméket semmilyen formában ne használják, főleg ne fogyasszák, a forgalmazók pedig vegyék le a polcokról.
A termék visszavonásának, és begyűjtésének módozatairól a 0259-434565, és 0259-418654-es telefonszámokon lehet érdeklődni.

Keresés