Mert olvasni jó

Mert olvasni jó
2016. September 13.
Voltak, akik csoportosan, voltak, akik magukban vettek részt az RMDSZ-Nőszervezet és a városi könyvtár szervezte felolvasó maratonon. Ami közös: mindannyian jól érezték magukat.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalvi RMDSZ-Nőszervezet a Máté Imre Városi Könyvtárral együtt szervezte meg szeptember 8-án, az Olvasás Világnapja alkalmából a felolvasó maratont. Ennek lényege: reggeltől estig nyitva volt a könyvtár, ahová bárki betérhetett, saját maga vagy együtt barátaival, családtagjaival (a nap folyamán akár többször is), hogy 10 percig felolvasson kedvenc könyvéből, elmondhatta, miért az a kedvence.
Az esemény után Gheri Judit könyvtárostól megtudtuk: “Reggel 9 órától este 7,30-ig folyamatosan voltak felolvasók, összesen 57-en, akik különböző irodalmi műfajokból olvastak fel. Csoportosan jöttek Boda Brigitta tanárnő és Nagy Annamária tanítónő osztályának diákjai, illetve a Kölcsey Ferenc Cserkészcsapat tagjai. Olvastak a “szépkorúak”, de a helybeli írók, költők is megtiszteltek jelenlétükkel. A felolvasás nem szigorú szabályok szerint zajlott, a jelenlévők beszélgettek, megvitatták és elolvasásra ajánlották az általuk hozott műveket.
A visszajelzésekből kitűnik, hogy a résztvevők jól érezték magukat és igény lenne további ilyen rendezvényekre.”

Keresés