Mesealkotó, meseíró verseny

Mesealkotó, meseíró verseny
2013. September 13.
A váradi Pertinax Egyesület és Prolog Kiadó mesealkotó, meseíró versenyt hirdet. Alább a szervezők felhívása.
/vlm/Image/Show/84/

A váradi Pertinax Egyesület és Prolog Kiadó mesealkotó, meseíró versenyt hirdet X. alkalommal 4. osztályos tanulók számára Aranytoll – F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny címmel.

Cél: a tanulók nyelvi készségének, szókincsének, kreativitásának, improvizációs- és kommunikációs készségének fejlesztése.

A versenyen a tanulók a meseírásra jellemző megadott szempontok alapján, valamint véletlenszerűen kiválasztott szavak felhasználásával kell mesét alkossanak max. 120 perc alatt. A megyei forduló legjobb meseíró diákja/i meghívást kap/nak a 2013. november 29 – december 1. között megrendezésre kerülő határon átívelő döntőre, Nagyváradra. Az egyes megyékből meghívott diákok száma a megyei fordulóra jelentkezők számától, valamint az alkotások minőségétől függ.

Az alkotásokat pedagógusokból és írókból álló zsűri bírálja. A legsikeresebb mesékből kiadvány készül Aranytoll címmel. Amennyiben a tanuló írása bekerül a legjobbak közé, tiszteletpéldányt kap az Aranytoll könyvből. A 2012-es résztvevők tiszteletpéldányait is november 30-án adjuk át.

Az egyéni vetélkedőre osztályonként korlátlan számban jelentkezhetnek a tanulók, akiket tanítójuk nevez be előzetesen a tunykat@yahoo.com e-mail címen a tanuló, az iskola és a tanító nevével, valamint az utóbbi telefonszámával.

Nevezési díj változatlanul 10 lej/fő, amelyet a megyei szakasz helyszínén kell átadni a megyei szervezőnek. A továbbjutók nem fizetnek újabb nevezési díjat.

Bihar megyében 2013. október 3-án, csütörtökön 14 órakor kerül sor a válogatásra a Szacsvay Imre Általános Iskola Körös utcai épületében.

Felvilágosítást a 0745-582457-es telefonszámon lehet igényelni a verseny szervezőjétől, Tunyogi Katalintól.

Keresés