Meseíróverseny 4. osztályosoknak

Meseíróverseny 4. osztályosoknak
2017. September 19.
Tizennegyedik alkalommal szerveznek meseíró versenyt 4. osztályos kisdiákoknak, jelentkezési határidő szeptember 26. A szervezők felhívása.

A nagyváradi Pertinax Egyesület mesealkotó, meseíró versenyt hirdet XlV. alkalommal 4. osztályos tanulók számára Aranytoll – F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny címmel. A cél: a tanulók nyelvi készségének, szókincsének, kreativitásának, improvizációs- és kommunikációs készségének fejlesztése. A versenyen a tanulók a meseírásra jellemző megadott szempontok alapján, valamint véletlenszerűen kiválasztott szavak felhasználásával kell mesét alkossanak legtöbb 120 perc alatt. A megyei forduló legjobb meseíró diákja/i meghívást kap/nak a 2017. november 24-26. között megrendezésre kerülő, határon átívelő döntőre, Nagyváradra. Az egyes megyékből meghívott diákok száma a megyei fordulóra jelentkezők számától, valamint az alkotások minőségétől függ. Az alkotásokat pedagógusokból és írókból álló zsűri bírálja. A legsikeresebb mesékből kiadvány készül Aranytoll címmel. Amennyiben a tanuló írása bekerül a legjobbak közé, tiszteletpéldányt kap az Aranytoll könyvből. A 2016-os résztvevők tiszteletpéldányait is november 25-én adjuk át.

Az egyéni vetélkedőre osztályonként korlátlan számban jelentkezhetnek a tanulók, akiket tanítójuk nevez be előzetesen a tunykat@yahoo.com e-mail címen a tanuló, az iskola, település és a tanító nevével, valamint az utóbbi telefonszámával. Nevezési díj változatlanul 10 lej/fő adomány az egyesület javára, amelyet a megyei szakasz helyszínén kell átadni a megyei szervezőnek. A továbbjutók nem fizetnek újabb nevezési díjat. Bihar megyében 2017. szeptember 28-án, csütörtökön, 15 órakor kerül sor a megyei szakaszra a Partiumi Keresztény Egyetem legújabb épületében. Jelentkezni szeptember 26-ig lehet.

Felvilágosítást a 0745-582457-es telefonszámon, vagy a tunykat@yahoo.com e-mail címen lehet igényelni a verseny szervezőjétől, Tunyogi Katalintól.

Keresés