Mesék szárnyán – A mesevetélkedő első fordulója

Mesék szárnyán – A mesevetélkedő első fordulója
2012. October 28.
Csütörtökön zajlott le a kultúrházban a "Mesék szárnyán" vetélkedő első fordulója. A főszervező Gábor Éva tanítónő beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/
30 csapat vett részt a vetélkedőn

Lelkes gyereksereg töltötte meg a Bartók Béla Művelődési Ház nagytermét csütörtök délután: elérkezett a “Mesék szárnyán” mesevetélkedő első fordulója, melyre idén 120 gyerek nevezett be, ami 30 csapatot jelent.

A gyerekeknek Bajor Andor meséiből kellett felkészülniük.

Délután 3 óra körül már nagy volt a nyüzsgés, a szülők elkísérték gyermekeiket, közben megérkeztek a szalacsi, érkörtvélyesi és érsemjéni csapatok is. A verseny előtt alulírott köszöntötte a gyerekeket, és tanítóikat. Bemutatta a csapatokat, ismertette a szabályokat, s válaszolt a gyerekek kérdéseire.

“A mese jó, a mese csodás, a mese különleges!” – jelszóval kezdődött el a verseny. A csapatok 10 feladatlapot kaptak. A feladatok megoldása között énekeltek, és tréfás kérdésekkel, játékokkal oldottuk a feszültséget. Jó érzés volt látni, milyen lázasan, kipirult arccal és lelkesen dolgoztak, fejüket összedugva. A verseny végén kézfogással, énekelve elköszöntek egymástól a gyerekek. Nagyon jól érezték magukat, hisz vidáman és közösen versenyezhettek.

A 30 csapatból 20 juthatott tovább a második fordulóra, mely november végén lesz, ugyanitt. Ezek után néhány tanítónéni az általános iskola főépületében kijavította a feladatlapokat. A kieső csapatok tagjai emléklapot és egy kis jegyzetfüzetet kapnak, a többiek pedig nemsokára a következő 4 mesét, melyből készülni kell a következő fordulóra.

Gábor Éva tanítónő

Keresés