Mesék szárnyán: érmihályfalvi sikerek

Mesék szárnyán: érmihályfalvi sikerek
2019. January 28.
A mesevetélkedő megyei szakaszán három érmihályfalvi csapat végzett a dobogón, az első kettő képviselheti Bihart az országos szakaszon.
/vlm/Image/Show/84/

“A mese a szimbólum, amely mögött az igazság rejtőzik.” Tudják ezt jól az érmihályfalvi Zelk Zoltán Gimnázium kisdiákjai, hisz kerek húsz esztendeje, évente igen nagy létszámban vesznek részt a Mesék szárnyán mesevetélkedőn. A tanítók és diákok áldozatos munkájának köszönhetően minden évben kiemelkedő sikereket érnek el. Az idei tanév megyei szakaszát január 26-án, szombat délelőtt rendezték meg Nagyváradon, a Szacsvay Imre Általános Iskolában. Városunkat idén Szalai Hajnal és Csengeri Erika tanítónők egy III. osztályos, Tivadar Renáta tanítónő egy IV. osztályos, Nyakó Melinda tanítónő egy III. osztályos és Gábor Éva tanítónő két IV. osztályos csapata képviselte.

A Bihar megye településeiről érkező csapatok a “színes” termekben foglaltak helyet. A verseny 9 órakor elkezdődött s a szervező Alföldi Andrea tanítónő hangosbemondón keresztül ismertette a gyerekekkel a verseny szabályait, annak menetét. Az operatív javító munkának köszönhetően igen hamar sor került a díjazásra is. A verseny után a diákok lerajzolhatták kedvenc meséjük egy mozzanatát, melyet később jutalmaztak is. Az iskola tornatermében lázas izgalmak közepette kezdődött az eredmények már hagyománnyá vált visszafelé történő felolvasása, ezzel is mindinkább fokozódott a türelmetlenség.

Az érmihályfalvi csapatok és felkészítőik idén újra bebizonyították, hogy kitartó, fegyelmezett munkával kiérdemelhető a jutalom.

Az országos szakaszon, melyet március 22. és 24. között rendeznek, Bihar megyét két érmihályfalvi csapat képviseli majd, a Szív és a Nap csapat, mindkettőt Gábor Éva tanítónő IV. osztályos diákjai alkotják. A csapatok tagjai:

Szív – Karsai Kristóf, Galajda Maya, Sághi Csanád, Belényesi István;

Nap – Deák Nikoletta, Deac Denisa, Aszalós András, Stéfán Nóra.

A harmadik helyet ugyancsak érmihályfalvi csapat érdemelte ki, mégpedig Szalai Hajnal és Csengeri Erika tanítónők III. osztályosai, az Agymenők: Kóka Anna, Rácz Alexa, Geszti Szabolcs, Boda Boglárka.

Szeretettel gratulálunk minden érmihályfalvi résztvevőnek és felkészítőiknek, további sikereket kívánunk!

Gábor Éva tanítónő