Mesemondóink az országos legjobbak között

Mesemondóink az országos legjobbak között
2015. October 27.
Három érmihályfalvi diák jutott be a Kriza János Ballada- és Mesemondó Verseny országos döntőjébe, amit jövő hónap végén rendeznek Sepsiszentgyörgyön.
/vlm/Image/Show/84/
A nagyobb diákok mezőnyében indult versenyzőink

Október 21-én és 23-án tartották meg Nagyváradon a Kriza János Ballada- és Mesemondó Verseny megyei szakaszát, a nagyobbaknak a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban, a kisebbeknek Szacsvay Imre Általános Iskolában.

– A nagyobbak versenyében V.-XI. osztályos diákok vehettek részt. Érmihályfalva képviseletében, mesemondás kategóriában ötödikesek Fele Petra, Molnár Boróka, Szegedi Fanni, Szabó Beáta (félkészítőjük Boros Emőke tanárnő), Tóth Ferenc (félkészítője Fele Tímea tanárnő); hatodikosok Kelemen Hilda, Darabont Panna (félkészítőjük Szabó Emőke tanárnő). A balladaéneklés kategóriában a hatodikos Kardos Nikolett indult (félkészítője Darabont Aliz tanárnő). Az országos döntőbe összesen hat diák jutott tovább, közülük az érmihályfalviak: Tóth Ferenc (I. hely), Kelemen Hilda (I. hely). Mellettük Kardos Nikolett IV., Darabont Panna II. helyet szerzett.

– Az elemi iskolások október 23-án mérték össze tudásukat. A 35 fős mesemondó mezőnyben városunkat az elsősök között Molnár Sára és Bakai Bence (Karászi Éva és Király Zsuzsanna tanítványai), illetve Karsai Kristóf (Gábor Éva tanítványa) képviselte. A zsűritől Bakai Bence dicséretet kapott, Karsai Kristóf első lett, ő mehet az országos döntőre.

A kisebb és a nagyobb diákok számára egyaránt november 12. és 14. között rendezik meg az országos döntőt, Sepsiszentgyörgyön.

(Információk és fotók: Fele Timea, Gábor Éva)


Keresés