Meseparódia, fokozott hatással

Meseparódia, fokozott hatással
2018. May 20.
Milyen zenére küzd meg egymással a kétfejű sárkány és a szegény legény. Ez is kiderült a Mifi Pódium előadásából.
/vlm/Image/Show/84/
Tavaly ősszel alakult meg Boros Emőke tanárnő és Felvinczi Erzsébet tanítónő (mindketten a Móka színjátszó csoport tagjai) kezdeményezésére a Zelk Zoltán Általános Iskolában az a színjátszó kör, mely a gyerekek érdeklődésének hatására színjátszó csoporttá alakult, azzal a céllal, hogy (egyelőre) egy előadást is bemutassanak. (Annak idején beszámoltunk erről.) A bemutatót decemberben tartották, akkor óvodások és diáktársak előtt, most azonban, a Nyíló Akác Napokon elérkezettnek látták az időt, hogy a felnőttek, elsősorban a szülők, nagyszülők előtt is előadják Kéri Ferenc: Mosolyország tovább él című meseparódiáját. Ez “A só” című népmesére alapul, a díszletekről is a szereplők, a III. – VIII. osztályos diákok gondoskodtak.
Mint Boros Emőke tanárnőtől megtudtuk: a paródiát egy kicsit kiegészítették, például zenékkel tették hangulatosabbá, és mint magunk is megtapasztaltuk, mindez a produkció javára vált, a prózai “beszólások” és szófordulatok hatását fokozták. Például a kétfejű sárkány és a szegénylegény, miközben megmérkőzésük előtt bemelegítenek (már ez is…), mi szólhatna más, mint a Rocky című film egyik slágerré lett betétdala.
A csoport a közeljövőben Érsemjénben és Érkörtvélyesen is bemutatja produkcióját (mindkét településről van egy-egy taguk), aki teheti, érdemes időt áldozzon rá.

Keresés