Mesevetélkedő: csapatunk az országos döntőben

Mesevetélkedő: csapatunk az országos döntőben
2014. January 28.
Szombaton tartották a XV. Mesevetélkedő megyei szakaszát. A negyven csapat között tíz érmihályfalvi szerepelt, egyikük bejutott az országos döntőbe. Gábor Éva tanítónő beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/
A PKE dísztermében tartották a mesevetélkedő megyei döntőjét

Fagyos utakon, hóesésben indult el a tíz érmihályfalvi csapat (Csengeri Erika, Szalai Hajnal, Karászi Éva, Király Zsuzsa ás Gábor Éva tanítványai) szombat reggel, nem sokkal 7 óra után, hogy összemérje tudását, leleményességét a többi Bihar megyei, mesét kedvelő gyerekkel. Idén ugyanis január 25-én, szombaton került sor a XV. Mesevetélkedő megyei szakaszára, a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) dísztermében. A résztvevő 40 csapat érkezési sorrendben foglalhatta el helyét az asztaloknál. Mivel mi utolsókként érkeztünk, a legutolsó sorban kaptunk helyet. Ettől kissé “lelombozódtunk”, de ez mégsem szegte kedvünket, lelkesedésünket. Az asztalokon elhelyezett számok jelölték a csapatokat (újításként), s a feladatlapokra a csapatnevek helyett ezeket a számokat kellett fölírniuk a gyerekeknek. Minden gyereket egy narancs és egy nápolyiszelet várt az asztalon. A verseny megkezdése előtt a szülők és pedagógusok elhagyták a termet. Mi, tanítók, akik a feladatlapokat javítottuk, a Bartók-teremben gyűltünk össze. Folyamatosan javítottunk, így elég hamar elkészültünk, és számítógép segítségével percek alatt kiderült a sorrend. Minden résztvevő gyerek emléklapot és ajándékot kapott. A felkészítő tanítónénik elismerő igazolásokat és ajándékot vihettek haza. Amíg én javítottam a többi tanítónéni menüt hozott a gyerekeknek a Mc’Donalds-ból. Szokás szerint az eredményhirdetéskor a főszervező hátulról kezdte a csapatok neveit sorolni, így fokozva az izgalmakat. Az érmihályfalvi csapatok idén is szépen teljesítettek, büszkék vagyunk rájuk! Az első tíz csapat között végzett három érmihályfalvi (Csengő Barack, Mosolygó Alma, Csak Csajok), de országos döntőre csak az első 4 juthatott tovább. Három nagyváradi csapat mellett az érmihályfalvi “Csengő Barack” csapat (Boldog Donáta, Somogyi Csilla, Szávó Vivien, Mustean Panna) is részt vehet a március 21-én Nagyváradon megrendezésre kerülő, három napos országos versenyen.
Gratulálok minden érmihályfalvi versenyzőnek, ismét ügyesek voltak! További sikereket és türelmet kívánok tanítótársaimnak is!
Gábor Éva tanítónő

Keresés