Mi az az F.E.?

Mi az az F.E.?
2014. January 15.
Ez a két betű sok mindennek lehet akár a rövidítése, de a mi esetünkben "Firma de exercitu" (Gyakorló cég). Az érmihályfalvi 1.sz. Mezőgazdasági Főgimnázium kereskedelem szakos tanulói már egy ideje ismerkednek ezzel a fogalommal, és egy kereskedelmi vásáron is szerepeltek. Boda Brigitta vezetőtanár beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/
A kereskedelmi vásáron részt vett két cég-csapat

A Mezőgazdasági Főgimnázium kereskedelem szakos tanulói idén hivatalosan és élesben is megpróbálták egy általuk működőképesnek tartott cég vezetését. A XI.E. cégeit bejegyezték a ROCT virtuális kereskedelmi kamarájához, ezzel “hivatalosan” is léteznek több száz gyakorló céggel egyetemben.

A diákok lelkesedése és felkészültsége arra késztette Boda Brigitta vezetőtanárt, hogy egyszerre két gyakorlócéggel is elinduljon a Nagyváradon megrendezett kereskedelmi vásárra. A diákoknak két céget kellett bemutatni: F. E. FLYING ON THE ROAD S.A (Szűcs Zsolt, Nagy Andrea, Varga Anita, Demián Dóra, Lukács Sándor) és F.E. EVENTS4U S.A. (Nagy Beatrix, Tóth Dalma, Arióczi Imre, Csűri Dominik, Kabai Szabolcs).

Standokat kellett felállítani a cégek reklámozására, videó-ismertetőt, szóró- és reklámanyagokat, katalógusokat kellett készíteni. A megyei vásár során még üzletet is kötöttek. Hasznosíthatták a tanultakat a gyakorlatban is, és nem kevés sikerrel. Három kategóriában is összemérték tudásukat: legversenykésesebb cég, legjobb stand és legjobb cégbemutató. A Flying on the road cég kettő, míg az Events4u egy kategóriából különdíjat kapott. A tavasszal induló újabb fordulók újabb lehetőséget kínálnak a bizonyításra. A verseny lényege nem az elméleti tudás mérése, hanem a szakmai tapasztalat fejlesztése.

Boda Brigitta