Mihályfalva körzetében is van fix kamera

Mihályfalva körzetében is van fix kamera
2019. August 9.
Péntektől már működik, és közvetlen a határátkelőnél van.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Két nappal azután, hogy a székelyhídi határátkelőhöz vezető úton működésbe helyezték az úthasználati matrica meglétét ellenőrző fix ellenőrzési pontot, augusztus 9-től, péntektől egy hasonló működik az érmihályfalvi határátkelőhöz vezető úton is. Ezt előző nap, csütörtök délután jelentette be a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság (CNAIR).

A közleményből kiderül, hogy az ellenőrzési pont a CNAIR informatikai rendszeréhez kapcsolódik, és a következő időszakban országszerte további 21 ilyen készüléket szerelnek fel határátkelők körzeteiben.

A CNAIR arra is emlékeztet, hogy az úthasználati matrica megléte és érvényességének ideje ellenőrizhető bárki által az e-rovineta.ro internetes oldalon.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az ellenőrzési pont közvetlenül az egykori vámépület után van, vagyis az országba érkezőknek érdemes az úthasználati matricát már az említett épületben működő elárusító helyen megvásárolni, tehát nem például a városban lévő üzemanyagtöltőnél, mert a kamera szinte azonnal “figyel”…

Keresés