Mikulás Kupa a legfiatalabb kézilabdázóknak

Mikulás Kupa a legfiatalabb kézilabdázóknak
2013. December 9.
Az Unirea és a Nagyváradi Tonic SK részvételével tartották meg a Mikulás Kupa kézilabda tornát vasárnap a legfiatalabb korosztályoknak. Mintegy 60 gyerek lépett pályára a sportcsarnokban.
/vlm/Image/Show/84/
A két klub ifjú sportolói, sportvezetői a díjkiosztás után

Akinek nem cseng ismerősen a megyeközponti klub neve, az azért lehet, mert – mint megtudtuk – nagyjából egy fél éve kezdődött meg a magán sportiskolában a tevékenység, ahol 6 – 13 éves gyerekekkel ismertetik meg a kézilabda szépségét, fiúkkal, leányokkal egyaránt. Mivel az utóbbi jó másfél évben Érmihályfalván is (újra) meglendült a kézilabda, adta magát a kapcsolatfelvétel, ami most a Mikulás Kupa elnevezésű tornán formát is öltött.
A sportcsarnokban három korosztályban álltak pályára a csapatok, ilyen szinten még fiúk és lányok akár vegyesen is alkothatják azokat. A helyi csapatokat a Zelk Zoltán Általános Iskola növendékei alkották, soraikban – a nagyobbak között – voltak azért néhányan a megyei ifjúsági női bajnokságban szereplő csapat játékosai közül. Utóbbiak csapattársai is jelen voltak a teremben, biztatva kollégáikat, illetve a jövő csapattagjait, sőt, ketten – Caragilov Melissa és Toma Denisa – játékvezetői feladatokat is elláttak.
Minden szinten 2 – 2 meccset vívtak, eredmények:
Unirea – Tonic
– 2000/2001-es korosztály 7 – 6
11 – 8
– 2002/2003-as korosztály 7 – 0
6 – 5
– 2004-es és fiatalabbak 2 – 3
3 – 3.
A két nagyobb korosztályban a hazaiak, a legkisebbeknél a vendégek lettek így a kupagyőztesek, de szemmel láthatóan mindenki örült, hiszen a csapatok kupái mellett minden gyerek kapott oklevelet, érmet, megválasztották klubonként a legjobb játékost, kapust, de kapott díjat a gólkirály, a legsportszerűbb és a legfiatalabb játékos is.
Az Unirea esetében: legfiatalabb játékos – Bihari Boglárka
lejobb kapus – Torda Vanessa
legsportszerűbb játékos – Derşidan David
gólkirály(nő) – Lăcătuş Cyntia
legjobb játékos – Purcel Dorina.
Összegezve: a gyerekeknek olyan élményben lehetett részük, mely tovább lelkesítheti őket a sportos életmód folytatására.

Keresés