Mikulás-ünnepség a sportcsarnokban

Mikulás-ünnepség a sportcsarnokban
2014. December 8.
Vasárnap délelőtt az óvodások, délután a kisiskolások népesítették be a sportcsarnokot: mintegy 650 csomagot osztott ki a Mikulás. A gyerekek által erre az alkalomra készített alkotásokat a főtér egyik kirakatában lehet majd viszontlátni hamarosan.
/vlm/Image/Show/84/
Az ügyes gyerekek ajándékot kaptak a műsoruk után

Az Érmihályfalváért Egyesület, az RMDSZ helyi nőszervezete, illetve a Zelk Zoltán Általános iskola óvónőinek és tanítóinak közös szervezésében, a Helyi tanács és a Városháza támogatásával ebben a formában először került sor a Mikulás-ünnepségre, ami családi programmá szélesedett.
A küzdőtér kézilabdapályájának egyik kapuja elő színpad került, mellé fenyőfát állítottak.
A délelőtt folyamán a terem az óvodába és napközibe járó gyerekek zsivajától volt hangos, akik közös műsort mutattak be, amit a Mikulás természetese ajándékkal viszonzott.
Délután még nagyobb tömeg gyűlt össze, a kisiskolások, illetve szülők, nagyszülők zsúfolásig töltötték a helyiséget. A terem egyik végében kézművesműhelyek működtek, ahol különféle karácsonyfadíszeket lehetett készíteni (mikuláscsizmát, ajtókopogtatót, csengőt, csillagot, csipkepapír- és csuhéangyalt, gömbdíszt), ezekkel a már említett fenyőfát díszítették fel, de nagy sikere volt az arcfestésnek is.
A színpadról Nyakó József polgármester, dr.Turucz Mária körzeti és helyi RMDSZ-nőszövetségi elnök, Gábor Éva tanítónő-helyi alelnök köszöntötte röviden a megjelenteket, köszönetet mondva a szervezésben, lebonyolításbán résztvevőknek, nem utolsó sorban pedig a résztvevőknek, akik nagy számukkal igazolták az esemény ötletének helyességét.
Boros Emőke tanárnő konferálásával kezdődött a színpadi előadások láncolata, a “Mikulás lányok” tánckara után az előkészítősöktől a negyedikesekig minden osztály egy néhány perces időtartamban meghatározott műsort adott elő. Jellemzően énekes-táncos produkciókat láthattunk, de voltak prózai részt is koreográfiáikba iktatók. is. A színpad előtt egymást váltva filmeztek, videóztak a szülők, hozzátartozók.
Közben egyszer csak megérkezett a Mikulás is, aki a fenyőfa mellett helyet foglalva nézte az előadásokat, elismerően bólogatva és tapsolva, az emelvényről levonulóknak ajándékot adott át, és szívesen állt a közös fotót készíteni szándékozók rendelkezésére is.
Egy közbeiktatott szünetben a Mikulás az őt kísérő Krampuszával éneket, sőt, táncot is tanítottak a gyerekeknek, és összeszokottságukból úgy tűnt, nem először tették ezt…
Az ünnepség végére a Mikulás mintegy 650 csomagot osztott ki.
Az esemény krónikájához tartozik még, hogy a terem fala mellett kiállítást is rögtönöztek a tanítók, a pannókon az osztályok által karácsony témájában készült alkotásokat lehetett megnézni az ünnepi forgatagban. A képeket rövidesen a főtér egyik kirakatában lehet majd viszontlátni. (Azóta a kiállitás már látható.)

Keresés