Milyen időnk lesz 2015 első hétvégéjén?

Milyen időnk lesz 2015 első hétvégéjén?
2014. December 31.
Az év két leghidegebb éjszakája között vagyunk. Az év első napja még hideg lesz, a maximum hőmérséklet -2 fok körül alakul, péntek hajnalra -5, -7 fokig hül majd le a levegő. Bántó Norbert előrejelzése.
/vlm/Image/Show/84/

Az év két leghidegebb éjszakája között vagyunk. Ma napközben -2 és -3 fok volt a maximum hőmérséklet Biharban.

Az előttünk álló éjszaka is tartogat még jócskán minuszokat, de az előző éjszakai -12, -13 fok helyett ezúttal “csak” -8, -10 fokig süllyed a hőmérséklet, mivel lassan de biztosan enyhülni kezd az idő.

Az év első napja még hideg lesz, a maximum hőmérséklet -2 fok körül alakul, viszont péntek hajnalra már “csak” -5, -7 fokig hül majd le a levegő. Péntek napközben még éppen fagypont alatt marad a hőmérséklet.
A jelenlegi modell-futattások a hétvégére kisebb havazást mutatnak, viszont szombaton a kora délutáni órákban a maximum hőmérséklet +3, +5 fok között valószínű, ami miatt a reggelre lehullt 1, max. 2 cm hó elolvad majd. A valamivel jelentősebb mennyiségű csapadék (havaseső, hó formájában) vasárnap várható, amikor is +1, +2 fok lesz a maximum hőmérséklet. A legjobb esetben is vasárnap estére 2 – 4 cm-es hótakaróra számthatunk – de ez még nagyon bizonytalan!
Aki az év első hétvégéjét a hegyekben tölti, annak egész biztos, hogy lehetősége lesz szánkózni vagy akár síelni. A Bihar-hegységben pl. 15 cm körüli a hóréteg vastagsága és nem fenyegeti a hirtelen olvadás.

Bántó Norbert

Keresés